logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Montaż sprężyny w presostacie kompresora Einhell 210/24

JuniorB 07 Lut 2020 10:21 4881 3
REKLAMA
  • #1 18454922
    JuniorB
    Poziom 1  
    Witam. Mam mały problem, otóż posiadam kompresor z odzysku Einhel 210/24. Wiem, że jest wycofany z produkcji i nie mogę nigdzie znaleźć jakiejkolwiek instrukcji itp. Ostatnio przy montażu presostatu zorientowałem się że luźna jest taka mała sprężyna. Zaznaczyłem ja na zdj poniżej. I teraz moje pytanie. Jak ona ma być zamocowana, za co? Domyślam się że ona utrzymuje ten cały "włącznik" w górnej pozycji, ale mogę się mylić. Proszę o pomoc, wyjaśnienie i wyrozumiałość, bo to moje pierwsze prace z pneumatyką. ;) Zadowolę się nawet zdjęciami jak ta sprężyna jest zamocowana i jej ramiona.
    Pozdrawiam i z góry dziękuję. ;) Zdjęcia nie są moje!

• REKLAMA
  • #2 18454938
    ArturAVS
    Moderator
    Ocena: 7784
    Ta sprężynka popycha dźwignię odprężnika. Jeżeli presostat działa, i po wyłączeniu kompresora jest słyszalne charakterystyczne psyknięcie powietrza to wszystko jest ok.
  • REKLAMA
  • #3 18456140
    zadam64
    Poziom 39  
    Ocena: 736
    JuniorB napisał:
    Witam. Mam mały problem, otóż posiadam kompresor z odzysku Einhel 210/24. Wiem, że jest wycofany z produkcji i nie mogę nigdzie znaleźć jakiejkolwiek instrukcji itp. Ostatnio przy montażu presostatu zorientowałem się że luźna jest taka mała sprężyna. Zaznaczyłem ja na zdj poniżej. I teraz moje pytanie. Jak ona ma być zamocowana, za co? Domyślam się że ona utrzymuje ten cały "włącznik" w górnej pozycji, ale mogę się mylić. Proszę o pomoc, wyjaśnienie i wyrozumiałość, bo to moje pierwsze prace z pneumatyką. ;) Zadowolę się nawet zdjęciami jak ta sprężyna jest zamocowana i jej ramiona.
    Pozdrawiam i z góry dziękuję. ;) Zdjęcia nie są moje!

Jesli prestotat dziala prawidlowo nie proponuje regulacji albo lepszego sztywnego umocowania tej sprezynki.Mozesz pogorszyc lub utrudnic normalny rozruch silnika .A jesli chcesz sie dowiedziec cos o tym modelu prestostatu napisz nazwe producenta i typ tego prestostatu , lub umiesc jego zdjecia .
  • #4 21233806
    sslawekm1
    Poziom 1  
    Witam.
    Potrzebuję taką sprężynkę do wyłącznika ciśnieniowego presostat NEMA 230 V, bo połamała się. Nie wiem, gdzie znaleźć. Pozdrawiam
REKLAMA