logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Brak dźwięku z głośników, tylko subwoofer - Fiat Punto II, Sony dsx-a410bt

Mmmnnnbbb 15 Mar 2020 20:24 5448 4
REKLAMA
  • #1 18533683
    Mmmnnnbbb
    Poziom 5  
    Ocena: 10
    Witam, problem pojawił się nagle, gdy włączam radio w samochodzie głośniki nie wydają żadnego dźwięku, słychać tylko dudniący subwoofer, za pierwszym razem po kilku minutach gdy włączyłem radio wszystko wróciło do normy, dzisiaj już nie działało całą drogę i nie działa nadal, co to może być? Fiat Punto II, radio Sony dsx-a410bt
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18533689
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15506
    Mmmnnnbbb napisał:
    co to może być?

Począwszy od wypiętej kostki głośników poprzez zimne luty na płycie aż do uszkodzenia końcówki mocy.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 18534046
    Grzegorz740
    Poziom 37  
    Ocena: 552
    Na początek sprawdź czy przewody, które idą do kostki maja dobry styk. Czy piny w kostce nie są poluzowane, rozgięte co może powodować objaw jak opisałeś.
    Jak stwierdzisz ,że z kostką jest wszystko w porządku to sprawdź przewody idące do głośników. Bo może gdzieś przewód nie styka.

Gdy będzie to wszystko wyeliminowane to pozostaje przyjrzenie się płytce radia czy nie ma zimnych lutów. Jak wyeliminujesz zimne luty i nadal będzie ten sam objaw to pozostaje sprawdzenie końcówki mocy.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 18534198
    justka80
    Poziom 34  
    Ocena: 442
    Dużo dobrych porad, jednak brak jednej, która przychodzi do głowy jako pierwsza.
    Sprawdź czy którykolwiek przewód głośnikowy nie zwiera z masą.
REKLAMA