logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Chińskie radio 2 DIN android - Czy sie samo wyłaczy po jakimś czasie?

kubans23 16 Mar 2020 19:00 11193 4
REKLAMA
  • #1 18535648
    kubans23
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    Właśnie zamontowałem chińskie radio 2 DIN z androidem.

Oczywiście nie ma żadnej instrukcji, kostki były już gotowe, które wpiąłem w kostki auta.
    Wszystko super działa, ale nie wiem, czy nie wyczerpie mi akumulatora. Po odłączeniu zapłonu radio gaśnie, ale nadal świecą boczne przyciski. Dopiero po zamknięciu auta po chwili gasną. Ale po powtórnym przekręceniu zapłonu radio nie startuje od poczatku androida od bootlogo, tylko od razu jest odpalony system.

Pytanie jest takie, moze ktoś ma takie radio, czy radio się wyłączy samo po jakimś czasie, czy cos jest pomieszane w chińskich kostkach?

Radio takie:
    Chińskie radio 2 DIN android - Czy sie samo wyłaczy po jakimś czasie?
  • REKLAMA
  • #2 18535659
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15495
    Sprawdź w ustawieniach czy możesz zmienić czas uśpienia, sprawdź także czy nie jest we wtyczce zamienione zasilanie z podtrzymaniem pamięci.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 18540171
    kubans23
    Poziom 8  
    Sprzedawca z Aliexpress przesłał mi rozwiązanie problemu.

Wrzucam, jakby ktoś spotkał się z podobnym problemem.

1. Trzeba wejść w Factory settings (Opcje fabryczne) i wbić kod 8888
    2. Z widocznego menu wybrać Engineering test debugging
    3. Wprowadzić kod 26959910 i kliknąć enter
    4. Z kolejnego menu należy zaznaczyć direct shutdown mode i kliknąć OK.

Ja potem zrobiłem restart urządzenia i zadziałało. Od teraz radio startuje od ekranu bootowania.
    Załączniki:
    • Chińskie radio 2 DIN android - Czy sie samo wyłaczy po jakimś czasie? 10985061281194637723.jpg (37.75 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 18623201
    Jaroo788
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Po przekreceniu kluczyka wyłacza sie Panu radio? U mnie pomimo wprowadzenia tych ustawien. Radio po naciśnięciu przycisku power nadal wyświetla godzine oraz boczne przyciski sie świeca
  • #5 18623230
    kubans23
    Poziom 8  
    Tak. U mnie całkowicie rozwiązało to problem. Proponuję napisać do sprzedawcy, mi odpisał w ciągu kilku godzin. Może na Pan wgrany inny soft i potrzebne jest inne rozwiązanie.

Dodano po 4 [minuty]:

Jeszcze jedno! Samo przekręcenie kluczyka nie wystarcza. U mnie, mam Toyotę, trzeba zamknąć auto pilotem, dopiero to wyłącza całkowicie radio.
REKLAMA