logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tani Ozonator do małego pokoju i łazienki (pozbycie się zapachu)

Majster1942 03 Kwi 2020 09:51 1212 3
REKLAMA
  • #1 18584094
    Majster1942
    Poziom 2  
    W małym pokoju ~4,5x3,5 m, pojawia się ciężki zapach (podejrzewam małą pleśń ścian bo jest nalot przy oknie i w rogu sufitu i szafę też podejrzewam) zwłaszcza teraz przy zamkniętych oknach czuć zapach, łatwo go wywietrzyć ale jest jeszcze zbyt zimno by okno było otwarte całą noc/dobę, Zależy mi by był w miarę tani i stosunkowo bezpieczny, w przyszłym roku się stąd już wyprowadzam :).

-mały pokój około 4,5x3,5m
    -mały budżet 50-200 zł
    -w miarę prosta konserwacja i obsługa (widziałem kilka opisów niektóre wymagają częstego czyszczenia alkoholem etylowym, instrukcja zastosowania niektórych modeli wydaje się ryzykowna).

na allegro znalazłem taki czy mógłby byc?
    GENERATOR OZONU OZONATOR JONIZATOR ozon O3 600mg/h- 159 zł
  • REKLAMA
  • #2 18584118
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4869
    Co ci da ozonowanie, skoro:
    Majster1942 napisał:
    jest jeszcze zbyt zimno by okno było otwarte całą noc/dobę,

Po ozonowaniu pomieszczenia, te należy wywietrzyć (stężony ozon jest szkodliwy dla zdrowia).
  • REKLAMA
  • #3 18584267
    Majster1942
    Poziom 2  
    DriverMSG napisał:
    Co ci da ozonowanie, skoro:
    Majster1942 napisał:
    jest jeszcze zbyt zimno by okno było otwarte całą noc/dobę,

Po ozonowaniu pomieszczenia, te należy wywietrzyć (stężony ozon jest szkodliwy dla zdrowia).

Nie ma problemy bym wietrzył pokój i 2 dni z rzędu 48 godzin, chodziło mi o to że zapach się utrzymuje i każdej nocy nie mogę zostawiać otwartego okna by tymczasowo eliminować problem. Ozonowanie rozwiązuje problem na dłużej, Właśnie w takich sytuacjach daje dużo ozonowanie tylko po trzeba przewietrzyć pomieszczenie.
REKLAMA