kerios83 napisał: @_cheetah_ - czego nei rozumiecie?
Czego się czepiasz...?
Ja od dawna pisze, że to kwestia świadomego wyboru, czy 535 czy 818, bo rzeczywiście zwykle osiągi na 535 to kilkadziesiąt procent osiągów 818, więc w zasadzie to samo, co ty napisałeś.
Napisałem o różnych warunkach, bo w gro przypadków, na dalszych i dalekich odbiorach (gdzie o QAM256 czy MIMO4x4 można zapomnieć) osiągi będą właśnie porównywalne, jak u ciebie i pozostaje kwestią ekonomi i decyzji, który kupić.
Wygoda użytkowania natomiast jest na rzecz 818, bo w przypadku BTS-a 4 pasmowego stawia się 818 i zapomina - przy 535 trzeba mu wskazać ręcznie pasma, a potem je kontrolować, bo, jak wiadomo, "pańskie oko konia tuczy". A przy Auto 535 nie musi wybierać optymalnie. Ale to znów kwestia świadomej decyzji użytkownika.
Jedynie w bliskich odległościach do stacji, gdzie są trzy czy cztery pasma i może się załączyć skutecznie QAM256 albo MIMO4x4 (to już naprawdę blisko) 818 może pobić 353 bardzo skutecznie - o ile BTS nie będzie przeciążony...
Sumując - porównywać trzeba rzetelnie.
@
kerios83: Więc chyba generalnie zgadzamy się ze sobą...
OT
A tak mi się przypomniało
a propos. Kiedyś leciałem po mieście z takim Ferrari, który "wyrywał" na każdych światłach, "myszkował"... i stawał zaraz na następnych światłach. I wszyscy pozostali spokojnie dojeżdżali sobie do niego, a ja, sam nie wiem jak, po którychś światłach znalazłem się przed nim, aż mnie z rykiem silnika wyprzedził...
Czy to dowodzi, że Ferrri jest do bani? Nie - tylko Ferrari w ruchu miejskim wcale nie będzie się kosmicznie różnić od kompakta z uwagi na różne ograniczenia, swoje możliwości pokaże dopiero na torze wyścigowym albo autostradzie bez ograniczeń...
kerios83 napisał: az 4 anteny, bo jeden BTS moze dzialac z MIMOx4.
I co z tego?
Przecież MIMO4x4 w 818 to tylko na antenach wewnętrznych - na zewnętrznych tylko MIMO2x2.