Wiem że temat już się pojawiał, ale wchodzą nowe modele, ceny spadają, a czytam też że ktoś kupił jakiś model i szuka jak ją przerobic aby dobrze spawała..., co polecacie aktualnie, jest pełno modeli 300 i wiecej A ale czytam że te parametry to z reguly na papierze, tak jak i dzialanie funkcji..., nie chcę tez przepłacać, potrzebuję coś do pospawania ogrodzenia, zreszta spawarka zawsze sie przyda, mam starą transformatorowke- samoróbka, ciężka i klei elektrody.... fajnie by było móc dokupić kiedyś kabel do TIG... o spawaniu mam pojecie, ale o aktualnym sprzecie mniej... czytałam że polecane są dedra, albo magnum jaki model na 2020r, fajnie by było mieć okolo 200A, cena około 500zl choc chętnie wydałbym tylko 300 zl za uczciwy sprzęt...może polecicie coś dobrego i nieoszukanego... co znalazlem:
1. MAGNUM POWER VIP 4000
2. SNAKE 200 PS MAGNUM
3. Dedra DESi210BT 200A
4. Stanley STAR 7000
A moze coś innego? A i jeszcze jedno potrzebuje aby poszla na elektrodzie 2,5 z zabezpieczeniem 16A oraz na 50m przedluzaczu..
1. MAGNUM POWER VIP 4000
2. SNAKE 200 PS MAGNUM
3. Dedra DESi210BT 200A
4. Stanley STAR 7000
A moze coś innego? A i jeszcze jedno potrzebuje aby poszla na elektrodzie 2,5 z zabezpieczeniem 16A oraz na 50m przedluzaczu..