logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ominąć hasło konta Microsoft przy logowaniu do Windows?

loky 19 Maj 2020 20:00 600 6
REKLAMA
  • #1 18704705
    loky
    Poziom 17  
    Ocena: 22
    Mam nowego używanego/laptopa, wszystko działa ok. Chciałem się zalogować na swoje konto Minrosoft, wpisuję dane swojego konta Microsoft a Windows prosi o wpisanie ostatni raz hasła i po restarcie będzie już na moim koncie albo skonfiguruje halo. Problem w tym, że nie znam tego hasła i nie wiem jak wyjaśnić poprzedniemu właścicielowi czego ja właściwie potrzebuję. Laptop jest na użytkowniku Acer z uprawnieniami admia i włącza się bez logowania. Miałem zacząć od zainstalowania Windowsa od 0, ale facet mówi, że przywrócił przed sprzedażą ustawienia fabryczne i pomyślałem, że oszczędzę sobie roboty... Zawsze byłem strasznie cienki z tych kont i użytkowników grrrr, pomóżcie.
  • REKLAMA
  • #2 18704709
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15478
    Podaj hasło do konta Microsoft gdy o nie prosi.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 18704728
    loky
    Poziom 17  
    No właśnie to nie to hasło, to podaję najpierw i je przyjmuje a potem prosi o inne, chyba to do konta Acer, ale poprzedni właściciel mówi, że tam nie ma hasła.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 18704749
    artaa
    Poziom 43  
    Ocena: 1689
    loky napisał:
    No właśnie to nie to hasło, to podaję najpierw i je przyjmuje a potem prosi o inne, chyba to do konta Acer, ale poprzedni właściciel mówi, że tam nie ma hasła.

Tu trzeba pisać konkrety, a nie chyba...
    Konto Acer nie jest Ci potrzebne do korzystania z konta MS.

Daj screeny tych ekranów.
  • REKLAMA
  • #6 18705352
    loky
    Poziom 17  
    Grzegorz740 napisał:
    Spróbuj na koncie Acer utworzyć swoje hasło skoro nie ma hasła jak twierdzi poprzedni właściciel.

I może jak podasz to hasło to się zalogujesz.

Sprawa rozwiązała się chwilę zanim to napisałeś - masz rację, wystarczyło utworzyć hasło, którego rzeczywiście nie było. Dalej poszło gładko.
  • #7 18705716
    jou300
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    A nie lepiej stworzyć nowe konto?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik napotkał problem z logowaniem do konta Microsoft na używanym laptopie Acer, ponieważ nie zna hasła do konta. Po kilku próbach i sugestiach od innych uczestników dyskusji, okazało się, że wystarczyło utworzyć nowe hasło na koncie Acer, co umożliwiło zalogowanie się do konta Microsoft. Uczestnicy dyskusji podkreślili, że konto Acer nie jest wymagane do korzystania z konta Microsoft.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA