Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tam78db78 napisał:Jeśli to teraz działa to pewnie po wyrzuceniu kondensatora nie będzie miało wpływu na cały układ.
Moderowany przez Marek_Skalski:Kolega prezentuje w temacie wyjątkowy upór, więc nie mogę pozostać obojętnym na niesłuszne oskarżenia pod adresem Kolegów pomagających w temacie. Nagrodą jest ostrzeżenie na 1 rok.
W celach edukacyjnych polecam ten temat: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3668747.html
Podkreślę, że kondensator składa się z izolatora umieszczonego między elektrodami. Kawałek przewodu jest przewodnikiem, zaprzeczeniem izolatora.
A urządzenie proszę oddać komuś, kto ma pojęcie o elektronice, zanim Kolega poczyni nieodwracalne szkody.
marcin0815 napisał:78db78 napisał:Jeśli to teraz działa to pewnie po wyrzuceniu kondensatora nie będzie miało wpływu na cały układ.
Wyrzuciłem ten element i po zamknięciu obwodu w tym miejscu kawałkiem przewodu urządzenie nie działa, a z większego elementu obok wydobywał się dym. Następnym razem nie wprowadzaj ludzi w błąd.
Pochwała od moderatora Marek_Skalski:Dziękuję Kolegom za próby uratowania sprzętu, których Autor tematu nie zrozumiał lub nie docenił. Temat zamykam i zostawiam w celach edukacyjnych.