logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego, podczas grania w CS: GO wystąpił BSOD z błędem MEMORY_MANAGEMENT?

krystixn 03 Wrz 2020 21:13 561 6
REKLAMA
  • #1 18905251
    krystixn
    Poziom 4  
    Ocena: 6
    Witam. Podczas gry w cs:go wystąpił u mnie bluescreen
    MEMORY_MANAGEMENT
    sprawdziłem RAM programem diagnostyka pamieci systemu windows czy wszystko w porządku. Dalem na rozszerzone skanowanie i nic nie wykryło. W czym może być problem?
    Czekam na odpowiedzi, pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 18905263
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15546
    Pełna konfiguracja komputera z uwzględnieniem marki i modelu zasilacza.
    System z jakiego korzystasz?
    SMART dysków z Crystal Disc Info.
    Pamięci każdą osobno w każdym ze slotów sprawdź za pomocą bootowalnego memtest.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 18905265
    Pedros050
    Poziom 43  
    Ocena: 3930
    Przyczyny błędów niebieskiego ekranu MEMORY_MANAGEMENT
    Nieprawidłowo skonfigurowane, stare lub uszkodzone sterowniki sprzętowe (bardzo często).
    Uszkodzenie w rejestrze systemu Windows spowodowane niedawną zmianą oprogramowania związanego z plikiem Windows (zainstalowanie lub odinstalowanie).
    Wirus lub złośliwe oprogramowanie, które uszkodziło plik Windows lub powiązane pliki programu Windows Operating System.
    Konflikt sterownika po zainstalowaniu nowego urządzenia.
    Uszkodzone lub usunięte pliki systemowe po zainstalowaniu oprogramowania lub sterowników związanych z programem Windows Operating System.
    Niebieski ekran dla Błąd 0x1A spowodowany przez uszkodzony dysk twardy.
    Błąd STOP związany z plikiem MEMORY_MANAGEMENT spowodowany przez awarię pamięci (RAM).
  • REKLAMA
  • #4 18905284
    krystixn
    Poziom 4  
    Zasilacz: SilentiumPC Vero L3 600W 80 Plus Bronze
    Karta graf: Gigabyte GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB GDDR6
    ssd: Silicon Power 256GB M.2 PCIe NVMe A80
    hdd: Toshiba P300 1TB 7200obr. 64MB OEM
    Procesor: AMD Ryzen 5 3600
    Plyta glowna: ASRock X470 Master SLI
    chlodzenie: SilentiumPC Navis RGB 240 2x120mm
    RAM: GOODRAM 16GB (2x8GB) 3000MHz CL16 IRDM X Black
    Korzystam z systemu Windows 10 Pro. Dyski skanowalem okolo miesiac temu i okazalo się że są zdrowe. RAM również, ponieważ skanowałem skanowaniem rozszerzonym z włączoną pamiecią podręczną programem wbudowanym w system.
  • #5 18905289
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15546
    krystixn napisał:
    Dyski skanowalem okolo miesiac temu i okazalo się że są zdrowe

Zamieść screeny z CDI.
    krystixn napisał:
    RAM również, ponieważ skanowałem skanowaniem rozszerzonym z włączoną pamiecią podręczną programem wbudowanym w system.

sosarek napisał:
    Pamięci każdą osobno w każdym ze slotów sprawdź za pomocą bootowalnego memtest.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • Pomocny post
    #6 18905359
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6896
    Ze zrozumieniem Link

:?: wystąpił jeden raz , czy się powtarza ?
    *lub nie mozna z niego wyjść, tylko Reset/ lub wyłączenie całkowite pomaga

Cytat:
    Memory management BSOD is mostly related to :
    - memory modules/ memory controller/ memory configuration but sometimes to the entire bus... pin"s in Slot AM4/ Google Chrome.

p.s
    Uzyj Link
    :?: może cos za "agresywnie podkręciłeś" DDR4

:?: DDR4 (GOODRAM 16GB (2x8GB) 3000MHz CL16 IRDM X Black) sa na liście obsługiwanych przez ten cpu AMD Ryzen 5 3600 (Matisse) Link

Lista płyt Asrock (pod ten cpu) na Link, podano jaki Bios jest potrzebny (P3.30)
  • REKLAMA
  • #7 18906066
    krystixn
    Poziom 4  
    Bluescreen wystąpił jeden raz, a komputer mam ponad 5 miesięcy.
    Po bluescreenie komputer sam się uruchomił ponownie, i do dziś nic się nie dzieje.
    Oraz mam wersje bios p3.70

Dodano po 19 [minuty]:

Daje ss dysków

Dlaczego, podczas grania w CS: GO wystąpił BSOD z błędem MEMORY_MANAGEMENT? Dlaczego, podczas grania w CS: GO wystąpił BSOD z błędem MEMORY_MANAGEMENT?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Podczas grania w CS: GO użytkownik doświadczył błędu BSOD z kodem MEMORY_MANAGEMENT. Przeprowadził diagnostykę pamięci RAM za pomocą narzędzia Windows, które nie wykazało problemów. Użytkownicy zasugerowali sprawdzenie pełnej konfiguracji sprzętowej, w tym zasilacza, oraz wykonanie testów pamięci RAM przy użyciu bootowalnego memtest. Wskazano również na możliwe przyczyny błędu, takie jak uszkodzone sterowniki, problemy z rejestrem systemowym, wirusy, konflikty sterowników oraz uszkodzone pliki systemowe. Użytkownik podał szczegóły swojej konfiguracji sprzętowej, w tym zasilacz SilentiumPC, kartę graficzną Gigabyte GeForce GTX 1660 SUPER, procesor AMD Ryzen 5 3600 oraz pamięć RAM GOODRAM 16GB. Bluescreen wystąpił tylko raz, a komputer działał poprawnie po restarcie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA