logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

citroen berlingo 1.6hdi 2017 - zestaw głośnomówiący - mikrofon

mychaj 01 Paź 2020 19:40 1611 4
REKLAMA
  • #1 18953866
    mychaj
    Poziom 35  
    Ocena: 938
    Witam, mam w berlino fabryczny zestaw: radio z bluetothem , wszystko niby fajnie działa poza jednym: ludzie się skarżą że mnie bardzo kijowo słychać.
    Wydłubałem mikrofon z podsufitki - jakieś cacko toto nie jest.
    Zastanawiam się czy jest sens go wymieniać i ewentualnie na co?
    Myślałem i jakim mikrofonie z zestawy słuchawkowego, takiego na jakimś wysięgniku by był bliżej mej twarzoczaszki?
    Albo może coś aktywnego jak do CB? Ale to mi pachnie większymi problemami.
    Koledzy, ktoś coś?
  • REKLAMA
  • #2 18953902
    damian1115
    Poziom 37  
    Ocena: 899
    mychaj napisał:
    Myślałem i jakim mikrofonie z zestawy słuchawkowego, takiego na jakimś wysięgniku by był bliżej mej twarzoczaszki?

To chyba nie jest zbyt trafione rozwiązanie. Musiał byś go przymocować gdzieś do podsufitki, na dłuższą metę mógł by Ci przeszkadzać. Lepsze było by zastosowanie jakiegoś wzmacniacza mikrofonowego.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 18953944
    damian1115
    Poziom 37  
    Ocena: 899
    mychaj napisał:
    Myślałem do tego dekla z lampką - te kilka cm w stronę twarzy i skierowany w stronę mą.

Jeżeli to by było tylko parę centymetrów, to może rozwiązać problem, i zbytnio nie przeszkadzać. Musisz jednak metodą prób i błędów dopasować długość i kierunek tego wysięgnika, żeby to nie było zbyt ordynarne ustrojstwo, bo będziesz wyglądać jak pilot wycieczki.
  • Pomocny post
    #5 18953953
    wqq
    Poziom 22  
    Ocena: 172
    Jeśli sobie dobrze przypominam to za pomocą Diagboxa powinna być możliwość zwiększenia wzmocnienia mikrofonu...
REKLAMA