logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szukam oprogramowania do wideokonferencji dla 200-250 osób, budżet do 1000 zł/rok.

MaRciNoOs 30 Paź 2020 19:08 444 5
REKLAMA
  • #1 19009934
    MaRciNoOs
    Poziom 29  
    Ocena: 345
    Witajcie.
    Wszyscy wiemy jak obecnie wygląda sytuacja i dostałem zapytanie o oprogramowanie do przeprowadzenia wideokonferencji dla grupy 200-250 osób.
    Podobne tematy były na elce, ale nie wnosiły nic szczególnego. Proszę nie wysyłać w odpowiedziach linków z wyszukiwarką google w stylu "oprogramowanie do wideokonferencji" bo zanim napisałem ten post przejrzałem większość dostępnych na rynku, z wielu sam nawet korzystałem osobiście i niestety zabrzmi jako antyreklama..
    ale..
    - Messenger nie zdaje egzaminu, bo przy 20+ osobach tnie, potrafi wywalić, spore szumy,
    - Skype podobnie.
    - zoom wygrywał we wszystkim, ale tutaj mamy ograniczenie do 100 osób i 40 min cykl.

Nie twierdzę że oprogramowanie miałoby być bezpłatne ale jak to w przypadku zooma w wersji pro 2000$ przy rocznej licencji to lekka przesada.

Oprogramowanie będzię używane 10-20 razy w roku. Budżet do 1000 zł/rok. Fajnie jakby było można wykupić początkowo miesięczną licencję do przetesowania.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19010699
    zen3x
    Poziom 35  
    Ocena: 291
    Cisco webex lub Microsoft Teams nie wiem czy są to programy drogie, ale przy dużych spotkaniach sprawdzają się dobrze.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 19010727
    Plumpi
    Specjalista - systemy grzewcze
    Ocena: 2591
    Może Paltalk?
    Działa dość sprawnie. W danym momencie przemawia jedna osoba, a chętni do zabrania głosu zgłaszają taką chęć i czekają w kolejce. Po zakończeniu przemówienia, głos jest przekazywany automatycznie do pierwszej z osób oczekujących w kolejce na zabranie głosu. Poza komunikacją głosową można także pisać. Myślę, że wszystkie debaty TV polityków powinny być prowadzone w ten sposób :)
  • REKLAMA
  • #4 19010739
    mick1
    Poziom 23  
    Ocena: 118
    Robisz konferencję na 250 osób i chcesz to mieć za darmo?
    Takie cuda chyba tylko w erze.
    Wydaje mi się, że ten zoom wcale aż tak drogi nie jest, tylko Ty nie zdajesz sobie sprawy, że taka funkcjonalność po prostu kosztuje.
  • REKLAMA
  • #5 19010779
    MaRciNoOs
    Poziom 29  
    Ocena: 345
    mick1 napisał:
    Robisz konferencję na 250 osób i chcesz to mieć za darmo?
    Takie cuda chyba tylko w erze.
    Wydaje mi się, że ten zoom wcale aż tak drogi nie jest, tylko Ty nie zdajesz sobie sprawy, że taka funkcjonalność po prostu kosztuje.

Kolego albo szukasz dziury w całym albo w ogóle nie powinieneś zabierać głosu w tej sprawie. Przepraszam ale pisałem że tego typu komentarze proszę sobie darować. Kto napisał że darmowe? Proszę przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem.

Nadal uważam że 2000 dolarów za rok to dużo, bo w kwietniu przed całą tą pandemiczną sytuacją zoom kosztował kilkanaście dolarów miesięcznie. Później była zwyżka na 20 dolarów/msc. Takie kwoty są akceptowalne. Obecnie zoom kosztuje 200$/miesiecznie. Wszystko rozumiem, że może kosztować ale 10 krotna zwyżka za zoom?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #6 19010803
    kkknc
    Poziom 43  
    Ocena: 6611
    Nie patrz na zwyżki tyko na cel i cenę końcowa. Piszesz że 200-250 osób do tego 10-20razy na rok. Czyli cena będzie wynosić od 1$ do 40 centów na osobę.
    Nie podałeś czy w grę wchodzi komputer czy smartfon.
    Google Hangouts Meet. Jest do 250 osób. I za darmo od 1lipca tego roku.
    Masz też Slack płatny.
REKLAMA