Bosch WAN2826EPL w lipcu 2019 kupiona. Na chwilę obecną (listopad 2020) dwukrotnie miała wymieniany bęben bo poleciały łożyska. Za drugim razem panowie z serwisu popełnili jakiś błąd przy składaniu i jakaś uszczelka się odkształciła i nie dało się tego poprawić. Nie chciałem kolejnej, trzeciej już de facto, wymiany bębna. Zażądałem zwrotu pieniędzy bo wymiana całej pralki nie wchodziła w grę z racji braku na magazynie. Czekam zatem na odbiór.
Teraz pytanie jaką kupić w jej miejsce?
Wymagania:
Ładowana od przodu
Wymiary maks (SxWxG) 60x85x60
Wsad 6-8kg (rodzina 2+2)
Elastyczne ustawianie temperatury prania bez sztywnego powiązania z programem bo mamy czasem taką potrzebę.
Szybki program prania
Możliwość przedłużenia gwarancji na 5 lat bo pewnie to trzeba brać już teraz przy tym co się słyszy o sprzęcie AGD.
Trafiłem na jakieś polecane w rankingach modele Miele w sieci (WDB 030WCS, WDD 035) ale okazały się być niedostępne.
Bardzo proszę o wskazówki co do niezawodnej pralki. Nie jestem przywiązany do producenta, nie mam na sztywno przeznaczonej kwoty na zakup nowej pralki (może być większa niż przeciętna). Chcę abyśmy z żoną nie mieli problemu za rok dwa.
Teraz pytanie jaką kupić w jej miejsce?
Wymagania:
Ładowana od przodu
Wymiary maks (SxWxG) 60x85x60
Wsad 6-8kg (rodzina 2+2)
Elastyczne ustawianie temperatury prania bez sztywnego powiązania z programem bo mamy czasem taką potrzebę.
Szybki program prania
Możliwość przedłużenia gwarancji na 5 lat bo pewnie to trzeba brać już teraz przy tym co się słyszy o sprzęcie AGD.
Trafiłem na jakieś polecane w rankingach modele Miele w sieci (WDB 030WCS, WDD 035) ale okazały się być niedostępne.
Bardzo proszę o wskazówki co do niezawodnej pralki. Nie jestem przywiązany do producenta, nie mam na sztywno przeznaczonej kwoty na zakup nowej pralki (może być większa niż przeciętna). Chcę abyśmy z żoną nie mieli problemu za rok dwa.