logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zawieszający sie komputer Dysk ssd

04 Gru 2020 17:37 417 9
REKLAMA
  • #1 19089793
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #2 19089854
    Piko2003
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    gotowce tak szajs zawsze są złe skonfigurowane i prawie zawsze są z nimi problemy
    oddać na gwarancję
  • REKLAMA
  • #3 19089909
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #4 19091175
    Piko2003
    Poziom 14  
    nic o płycie głównej
    nic o zasilaniu

powodów może być wiele, a gotowce są prawie zawsze problemowe
  • #5 19091187
    sunrise84
    Poziom 42  
    Ocena: 876
    Piko2003 napisał:
    nic o płycie głównej
    nic o zasilaniu

powodów może być wiele, a gotowce są prawie zawsze problemowe

Następny ...
    Jak nic o płycie ?
    Kliknąłeś chociaż w link który autor podesłał ?

Nie z góry stwierdzasz że szmelc .
    Na jakiej podstawie ?

Dodano po 8 [minuty]:

Kalenon napisał:
    Niedawno ok 5 miesięcy temu zakupiłem Komputer [Gotowca] Chodzi tutaj o to, że komputer zacina sie w losowych momentach czy oglądam film czy cos robie Jesli sie nie myle to nie zacial mi sie chyba ani razu grając w gry ale jestem nie pewny Dodaje ze po kupnie nic nie robilem innego oprócz demontazu i montazu szybki aby zdjać folie
    Specyfikacja tutaj: www.x-kom.pl/p/499895-desktop-x-kom-ho-300-r5-2600-16gb-2401tb-gtx1660.html
    Windows 10 mam na ssd robilem test w hd tune pro i Po zmierzeniu error scan mialem wszystko zielone
    Prosze o wyrozumiałośc jeśli bede czegoś nie rozumiał bo jestem młody i dopiero sie uczę

Rozwiń bardziej co znaczy zacina się ?
    Wyskakują tzw. blue screen windows ?
    Czy zawiesza się na 2-4 sek i następnie dalej pracuje ?
    Nie jesteś pewny czy przedtem sie zacinał.
    Co masz na myśli właśnie te owe zacięcia .

I jak masz znim problem to można oddać go na gwarancji .
    Ale nie jestem pewny że uznają bo nie masz tam systemu zakupionego razem z nim i stwierdzą że instalujesz jakieś niesprawdzone systemy .

Ściągnij program OCCT i włącz go na przetestowanie stabilności pracy tego zestawu .
  • REKLAMA
  • #6 19091996
    Piko2003
    Poziom 14  
    i co jest tam niby coś o płucie ile ma usb i inne pierdoły zero szczegółów
    zasilacz 500 co z tego jak może być totalną lipą i nie wyrabia
  • #7 19092368
    sylweksylwina
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 2340
    Kalenon napisał:
    Gdyby był to komputer z stron takich jak allegro to miałbys racje ale kupiłem ten komputer z profesjonalnego sklepu Bez sensu oskarzac sklep to moze byc problem z zepsuta czescia albo bledami w programach

W sumie to nawet można oskarżyć, sprzedają kompletny sprzęt, powinien być w pełni sprawny i przetestowany. Z drugiej strony faktycznie może się trafić uszkodzony podzespół w tak dziwny i trudny do wykrycia sposób. Ale od tego jest gwarancja.

Należy zweryfikować czy wszystkie podzespoły są prawidłowo wpięte (RAM, GPU). Jak będzie ok to proponuję zgłosić RMA.

@Piko2003
    Masz trochę racji ale nie wyzywaj od razu od szw.... @sunrise84 ma swoje racje, nie zawsze słuszne i próbuje je wpajać innym :P
  • #8 19092377
    sunrise84
    Poziom 42  
    Ocena: 876
    @sunrise84 ma swoje racje, nie zawsze słuszne i próbuje je wpajać innym :P

O tak z tym się zgodzę , nie jestem nieomylny , jak każdy .

Dlatego napisałem że jak ma to na gwarancji jeszcze to niech to odda na gwarancji. A tak to może tylko programami posprawdzać co powoduje wystąpienie awarii ,
  • #9 19092402
    sylweksylwina
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 2340
    Ale skoro komputer był kupiony w całości, to zamiast zajmować się niepotrzebnie diagnozą i wyręczać serwis to wygodniej odesłać (im szybciej tym lepiej), zwłaszcza że autor jest początkujący, a komputer jakiś tani specjalnie nie jest. Poza tym często bez podmiany podzespołów ciężko znaleźć przyczyne takiej usterki.
  • #10 19092728
    pidar
    Spec od pamięci masowych
    Ocena: 3566

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z komputerem, który zacina się w losowych momentach, mimo że nie występuje to podczas gier. Komputer został zakupiony jako gotowiec z profesjonalnego sklepu, a system operacyjny Windows 10 zainstalowany jest na dysku SSD. Użytkownik przeprowadził testy, które nie wykazały błędów. W odpowiedziach sugerowane są różne przyczyny problemu, w tym potencjalne uszkodzenie podzespołów, problemy z zasilaniem oraz konieczność sprawdzenia poprawności podłączenia komponentów. Użytkownikom radzi się również rozważenie zwrotu sprzętu na gwarancję, jeśli problem nie zostanie rozwiązany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA