logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zakup interfejsu diagnostycznego do Hyundai Accent 2013 (wersja kanadyjska) i BMW - rekomendacje

Kicai 14 Gru 2020 13:08 735 7
REKLAMA
  • #1 19113407
    Kicai
    Poziom 4  
    Ocena: 1
    Dzień dobry chcę kupić interfejs diagnostyczny do Hundaia accent 2013 benzyna wersja kanadyjska oraz BMW do użytku domowego. Potrzebuje do usuwania błędów które często się pojawiają aby nie jeździć co chwila po diagnostykach. Coś takiego nie drogiego żeby też robotę zrobiło więc pytam fachowców, czy Chińczyka ale nie jestem w temacie
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 19113475
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6559
    Mogę polecić Autel MaxiAP AP200. To opcja w 100% legalna, nie żaden chiński klon, potrzebujący loaderów lub crackowanego softu z nieznanymi dodatkami.
    Natomiast muszę podkreślić, że kasowanie błędów to nie naprawa, a w sprawnym samochodzie błędy same z siebie "co chwila" się nie pojawiają.
  • REKLAMA
  • #4 19113496
    Kicai
    Poziom 4  
    Ocena: 1
    Sprawdzałem jest program ale jaki to trzeba mieć kabel aby się połączyć do laptopa jak to mam ugryźć coś więcej w tym temacie jeśli można

Dodano po 7 [minuty]:

Błędy są błache ponieważ zapomniałem dokręcić korek wlewu paliwa i wyskoczył błąd lub zmieniłem akumulator.Takie błędy usunąć które nie są poważne
  • REKLAMA
  • #5 19113732
    tzok
    Ten interfejs (AP200) współpracuje z dedykowaną aplikacją na smartfonie z systemem Android. Jedną markę masz dożywotnio w cenie urządzenia, kolejne możesz kupować z rocznym abonamentem.
  • #6 19113750
    bubu1769
    Poziom 43  
    Ocena: 2375
    A jeśli chodzi o CASCADE to zwykły kabel KKL, zazwyczaj sprzedają je do VAG-ów, tylko musi być na chipie FTDI FT232R bo inaczej nie będzie działać.
    Sam program Jest dość prosty ale trzeba znać język angielski.
  • #7 19113777
    tzok
    Działa też z K+CAN, bo na KKL to tylko do muzeum się nadaje (brak obsługi CAN).
  • #8 19113791
    bubu1769
    Poziom 43  
    Ocena: 2375
    To zależy od samochodu bo w tych rocznikach na samym KKL też idzie coś jeszcze porobić, ale rzeczywiście K+CAN jest lepszą opcją.
    Ja swojego kupiłem używanego za 15 zł z wysyłką.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje interfejsu diagnostycznego do Hyundai Accent 2013 (wersja kanadyjska) oraz BMW do użytku domowego, aby samodzielnie usuwać błędy. Rekomendacje obejmują program CASCADE z kablem KKL na chipie FTDI oraz Autel MaxiAP AP200, który jest legalnym rozwiązaniem z dedykowaną aplikacją na Androida. Użytkownicy podkreślają, że kasowanie błędów nie jest naprawą, a błędy w sprawnym samochodzie nie powinny się często pojawiać. Wskazano również, że kabel K+CAN jest lepszą opcją niż KKL, a używane kable można nabyć w niskiej cenie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA