logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Glosniki Logitech S150 - Dzwiek nie dziala poprawnie

romus24 03 Lut 2021 12:50 444 5
REKLAMA
  • #1 19230539
    romus24
    Poziom 10  
    Ocena: 28
    Witam
    Mam problem z glosnikami w windows 10.
    Otoz czasami dzwiek sam od siebie zwieksza sie na maksymalny poziom, a w lewym, gornym rogu ekranu pojawia sie pasek glosnosci i nie chce to zniknac.
    Przy roznych probach zmniejszenia poziomu glosnosci zauwazylem, ze kiedy przycisne przycisk "mute" na glosnikach ten pasek znika i wtedy moge za pomoca tego glosniczka na pasku zadan w prawym, dolnym rogu zmniejszyc poziom dzwieku.
    Glosniki sa zasilane z usb, a w menadzerze urzadzen, kontrolery dzwieku, wideo i gier mam:
    - nvidia high definition audio
    - realtek(R) audio
    - usb audio
    Przed chwila wylaczylem te dwa pierwsze i zostawilem tylko usb audio (bede musial poczekac i obserwowac czy problem sie pojawi).
    Czy moze ktos ma jakies rady co mozna z tym zrobic aby glosniki funkcjonowaly poprawnie?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19231129
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15467
    Czy one przypadkiem nie posiadają wbudowanej karty - właśnie to USB Audio?
    Możliwe ze przycisk szwankuje i stąd problemy.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 19235422
    romus24
    Poziom 10  
    Nie widzialem nigdzie informacji o wbudowanej karcie.
    Ale chyba ten problem jest zwiazany z przyciskami bo oprocz mute jest tez regulacja glosnosci i ona nie dziala. Wczesniej myslalem, ze to problem programowy/sterownikowy. Ale po tym co napisales wydaje mi sie, ze jest to zwiazane wtedy z popsutymi przyciskami. Sprobuje pozniej podlaczyc te glosniki do laptopa gdzie jest windows 8.1 i zobacze jak sprawa z tymi przyciskami tam wyglada.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 19235694
    safbot1st
    Poziom 43  
    Ocena: 1583
    Wygląda na to, że głośniki działają jak osobna karta audio.
    Wg. mnie jest zwarcie w guziku up volume.
  • #6 19288203
    romus24
    Poziom 10  
    Dzieki za odpowiedzi. Glosniki rozkrecilem, w srodku czysto i nic dziwnego wizualnie nie stwierdzilem. Po skreceniu zachowuja sie tak samo. Odlozylem do piwnicy i kupilem sobie nowe. Temat zamykam.
REKLAMA