logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Passat b5 2.8 nie odpala, brak iskry, brak paliwa, brak komunikacji z komputerem

Mibarr 25 Kwi 2021 14:56 1479 4
REKLAMA
  • #1 19399949
    Mibarr
    Poziom 6  
    Witam, nabyłem passata b5 4x4 2.8 z lpg. Chciałbym go uruchomić ale po przekręceniu stacyjki wszystko jest ok i kręci ale nie słychać pompy paliwa a po wykręceniu świec okazuje się ze niema iskry(nowe Swiece). Auto kupiłem już nie sprawne ale poprzedni właściciel twierdzi ze zgasł podczas jazdy. Pompa działa na krótko. Może czegoś nie zasila tylko niemam pojęcia gdzie szukać. Może ktoś jest w stanie powiedzieć gdzie powinno być zasilanie po zapłonie na pubach kompa?
  • REKLAMA
  • #2 19400584
    Czarny4994
    Poziom 27  
    Ocena: 246
    Podstawowa sprawa sprawdzić bezpieczniki, ale i poszukać czy jakiegoś nie brakuje, wiele razy spotkałem się z wyjętym bezpiecznikiem, piszesz brak komunikacji z komputerem ale czy tylko że ecu czy z innymi systemami też?
  • REKLAMA
  • #3 19401105
    Mibarr
    Poziom 6  
    Tylko ecu się nie komunikuje
  • REKLAMA
  • #5 19426397
    Mibarr
    Poziom 6  
    Dla zainteresowanych problemem był brak zasilania sterownika- urwany ze starości kabel masowy, oraz uwalona przepustnica.
REKLAMA