Witam. Problem nastąpił kiedy auto miało kolizję. Wiązka nie została uszkodzona jedynie wentylator był zblokowany ale to wyszlo w trakcie naprawy auta. Wentylator został odblokowany. Przy okazji został spalony bezpiecznik bodajże 40/50A od wentylatora pod modułem bsm.Wymieniłem. Wentylator załączał się na maksymalne obroty w momencie kiedy auto osiągało temperaturę, a kiedy się schłodziło to już się nie wyłączał, do momentu zgaszenia auta. Wymieniłem więc termostat i bitron i pojechałem w trasę. Teraz objaw jest taki, że wentylator załącza się po odpaleniu auta niezależnie od tego czy auto jest rozgrzane czy nie, po zgaszeniu auta redukuje na niższy bieg i po chwili się wyłącza. Wczesniej, zanim wentylator pracował w trybie ciągłym po odpaleniu, sprawdzałem czy po włączeniu klimy załączy się na niższym biegu i faktycznie po włączeniu klimy włączył się na niższym biegu, ale kiedy klime wyłączałem wentylator przez chwilę pracował na wolnym biegu i po chwili przełączał się na wysoki i juz nie chcial się wyłączyć az do momentu zgaszenia auta. Wczesniej wszystko działało prawidłowo przed kolizją, auto po kolizji przejechalo 5 km ze zblokowanym wentylatorem. Bardzo prosze o pomoc, nigdzie w internecie nie znalazłem takiego przypadku.