W domu mam instalację w oparciu o konwerter Quartro - model Inverto Ultra Black który jest podłączony do multiswitcha Opticum OMS 5/8 PRO-TRQ. Do multiswitcha podpiąłem VU+Zero oraz VU+Ultimo 4K. Na obu sygnał na wszystkich transponderach na poziomie 89-90% czyli wg. mnie b dobrze. Dzisiaj w kolejnym pokoju chciałem podpiąc stare VU+Ultimo. No i zonk - na niektórych transpondera w ogóle brak sygnału, na innych poziom max50%. Czy tak marne są głowice w starym Ultimo? Do tej pory w innej lokalizacji miałem go podpiętego bezpośrednio do anteny z konwerterem Inverto Ultra Black i poziom sygnału był w okolicach 70-80%.
Wymieniać tuner czy jeszcze mogę coś pomierzyć, posprawdzać? Trochę mnie to zaskoczyło że dwa tunerki działają super stare prawie 12 letnie Ultimo niekoniecznie. W multiswitchu przepinałem porty wyjściowe i nic to nie pomogło.
Wymieniać tuner czy jeszcze mogę coś pomierzyć, posprawdzać? Trochę mnie to zaskoczyło że dwa tunerki działają super stare prawie 12 letnie Ultimo niekoniecznie. W multiswitchu przepinałem porty wyjściowe i nic to nie pomogło.