Mam drona FIMI A3. Trochę nim polatałem ale od jakiegoś czasu zaczął oszukiwać. Bataria naładowane na 100%. Wznosi się na wys. ok 4m i po ok. 1 sek. spada. Informuje że bateria rozładowana. Ponownie zmuszam go do startu, wznosi się na 4 m i spada. Informacja że bateria rozładowana. I tak w kółko. Próbuję ładować, ładuje jakieś minutę może 2 i czerwona dioda gaśnie. Znaczy, że naładowana. Startuję, po sekundzie na ziemi. Mam 2 baterie i na obu to samo.
Może ponowne wgranie oprogramowania by pomogło? Sęk w tym że nie wiem jak to się robi. Mam ściągnięte pliki instalacyjne. Lecz nie wiem, rozpakować i nagrać na kartę do drona, czy może tak jak są, nie rozpakowane. Kartę włożyć do drona czy do urządzenia sterującego? W instrukcji nie jest dokładnie to opisane.
Może ktoś miał podobny problem i byłby skłonny podzielić się rozwiązaniem. Z góry dziękuję !!!
Może ponowne wgranie oprogramowania by pomogło? Sęk w tym że nie wiem jak to się robi. Mam ściągnięte pliki instalacyjne. Lecz nie wiem, rozpakować i nagrać na kartę do drona, czy może tak jak są, nie rozpakowane. Kartę włożyć do drona czy do urządzenia sterującego? W instrukcji nie jest dokładnie to opisane.
Może ktoś miał podobny problem i byłby skłonny podzielić się rozwiązaniem. Z góry dziękuję !!!