Witam dostałem od znajomego pozostałości po rowerze elektrycznym.
W komplecie jest silnik 24V 250W
Z silnika idą trzy fazy (grube bolce) i sześć sygnałów dodatkowych (nie wiem jakich).
Do tego jest czujnik od kręcenia pedałów z tarczą i magnesami z tego co się domyślam to jest czujnik halla.
No i sterownik brak oznaczeń wygląda tak.
I tak od lewej trzy grube to silnik i kolejna mała czarna złączka to owe sygnały pomocnicze z silnika.
Kolejna kostka to manetka/wyświetlacz - tej części nie mam niestety - nie dostałem w zestawie.
I kolejna ostatnia duża kostka to bateria cztery piny dwa grube prądowe i dwa pomocnicze.
I teraz kilka pytań.
Jako iż sterownik bez wyświetlacza czy manetki raczej nie uruchomię poza tym ma poprzecinane kable i ktoś próbował lutować i termokurcze zakładać.
Pytanie 1.
Po co są dodatkowe cienkie przewody w silniku ?
Pytanie 2.
Co to była za manetka /wyświetlacz ?
Pytanie 3.
Jaka była bateria i czy dwa przewody dodatkowe to coś w rodzaju balancera ?
I ostatnie pytanie czy kupując taki zestaw z chin da radę to uruchomić.
https://allegro.pl/oferta/zestaw-do-konwersji-sterownik-kontroler-24v-36v-12307852566
Chodzi o to by podłączyć silnik tylko trzema przewodami - fazy i aby można było sterować manetką prędkość i aby podłączyć pod obojętnie jaką baterię na początek 2x18Ah żelowy 12Vx2 a później może jakiś pakiet li-ion ?
Proszę o pomoc przydałoby się coś z tego wykombinować.
Pozdrawiam...
W komplecie jest silnik 24V 250W
Z silnika idą trzy fazy (grube bolce) i sześć sygnałów dodatkowych (nie wiem jakich).
Do tego jest czujnik od kręcenia pedałów z tarczą i magnesami z tego co się domyślam to jest czujnik halla.
No i sterownik brak oznaczeń wygląda tak.
I tak od lewej trzy grube to silnik i kolejna mała czarna złączka to owe sygnały pomocnicze z silnika.
Kolejna kostka to manetka/wyświetlacz - tej części nie mam niestety - nie dostałem w zestawie.
I kolejna ostatnia duża kostka to bateria cztery piny dwa grube prądowe i dwa pomocnicze.
I teraz kilka pytań.
Jako iż sterownik bez wyświetlacza czy manetki raczej nie uruchomię poza tym ma poprzecinane kable i ktoś próbował lutować i termokurcze zakładać.
Pytanie 1.
Po co są dodatkowe cienkie przewody w silniku ?
Pytanie 2.
Co to była za manetka /wyświetlacz ?
Pytanie 3.
Jaka była bateria i czy dwa przewody dodatkowe to coś w rodzaju balancera ?
I ostatnie pytanie czy kupując taki zestaw z chin da radę to uruchomić.
https://allegro.pl/oferta/zestaw-do-konwersji-sterownik-kontroler-24v-36v-12307852566
Chodzi o to by podłączyć silnik tylko trzema przewodami - fazy i aby można było sterować manetką prędkość i aby podłączyć pod obojętnie jaką baterię na początek 2x18Ah żelowy 12Vx2 a później może jakiś pakiet li-ion ?
Proszę o pomoc przydałoby się coś z tego wykombinować.
Pozdrawiam...