logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki odkurzacz pionowy wybrać do paneli i płytek? Samsung Jet 90 Premium VS20R9048T3 czy inny?

air40 26 Paź 2022 16:17 4185 8
REKLAMA
  • #1 20254052
    air40
    Poziom 4  
    Ocena: 21
    Witam, postanowiłem kupić odkurzacz . Byłem w sklepie jednak wybór jest ogromny, a nie chce kupić jakiegoś pierwszego lepszego bubla. Sprzedawca doradził mi, iż najlepszym dla mnie wyborem (same panele drewniane+ płytki łazienka oraz kuchnia brak dywanów) będzie odkurzacz pionowy. Jestem zielony w temacie czy mógłby ktoś polecić jakiś dobry odkurzacz ? Zależy mi aby miał dobrą moc ssania oraz funkcje mycia. Budżet do 2.5k. Myślałem nad Samsung Jet 90 premium VS20R9048T3, jednak podobno po gwarancji baterie siadają (nowa 800 zl)
  • REKLAMA
  • #2 20254060
    LightOfWinter
    Poziom 38  
    Ocena: 918
    Witam

Jeśli chcesz mieć urządzenie ze sporą mocą kup Karcher-a, takiego warsztatowego.
    Co rozumiesz przez funkcję mycia ? Odkurzacz z filtrem wodnym czy odkurzacz piorący ?
    Jeśli piorący to dalej Karcher.

Jak nie masz dywanów zastanowił bym się nad odkurzaczem autonomicznym. Włączasz i masz spokój, choć taki nie ciągnie bardzo mocno i w rogach/ zakamarkach trzeba poprawić.
  • REKLAMA
  • #3 20254933
    air40
    Poziom 4  
    Z myciem chodzi mi o to że wlewam do środka detergent i myje końcówka mopującą. Myślałem nad irobotem itp lecz popytałem wśród znajomych i wcale tak kolorowo z tym nie jest. Często trzeba poprawiać po nich, gubią się itd
  • #4 20255006
    LightOfWinter
    Poziom 38  
    Żeby taki robot się nie gubił powinien być wyposażony w LIDAR (taki czujnik laserowy pozwalający mapować pomieszczenie). Co do mopowania nie oczekiwał bym cudów ponieważ to małe urządzenia - powiedział bym że to raczej przetarcie wilgotną szmatką niż mopowanie.
  • #5 20255195
    air40
    Poziom 4  
    co sądzicie o odkurzaczach pionowych?
  • REKLAMA
  • #6 20255268
    LightOfWinter
    Poziom 38  
    Odkurzacz jak odkurzacz, same pracy nie wykonają w przeciwieństwie do robota sprzątającego. Zaletą jest cicha praca, wadą na pewno gorzej będą radzić sobie np. z włochatymi dywanami bo tam czyszczenie polega na szczotkowaniu i wciąganiu przy niższej mocy ssącej.
  • #7 20256030
    air40
    Poziom 4  
    U mnie brak jakichkolwiek dywanów więc chyba postawie na nie. Sugerować się czymś konkretnie przy wyborze ? Moc silnika ( w starych odkurzaczach było im więcej tym lepiej) ilość V ? Ile te baterie wytrzymują? Są jakieś zamienniki ?
  • REKLAMA
  • #8 20261390
    Papajones
    Poziom 8  
    Ocena: 11
    Należy pamiętać że standardowy odkurzacz z opcją mycia będzie duży i ciężki. Jeśli bierzesz taki po uwagę to brałbym Thomasa. Jeśli pionowy to elektrolux niedawno wypuścił odkurzacz z opcją mycia, Zastanowiłbym się ew nad mopem obrotowym karchera i ewentualnie pionówką bez mopowania. Zazwyczaj długość pracy na baterii uzależniona jest od jej pojemności i ilością poziomów mocy do wyboru.
  • #9 20290235
    piokrza
    Poziom 27  
    Ocena: 188
    Jak masz same panele to może pomyśl o takim pionowym co od razu myje podłogę na mokro? Ma taki np. Vileda JetClean, ale inne marki też takie mają, także bezprzewodowe (na akumulatory).

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje odkurzacza pionowego do paneli i płytek, z dobrą mocą ssania oraz funkcją mycia, z budżetem do 2500 zł. Wskazano na model Samsung Jet 90 Premium (VS20R9048T3), jednak pojawiły się obawy dotyczące trwałości baterii po gwarancji. Uczestnicy dyskusji sugerują rozważenie odkurzaczy Karcher, Electrolux oraz Vileda JetClean, które oferują funkcję mycia. Zwracają uwagę na różnice między odkurzaczami tradycyjnymi a robotami sprzątającymi, podkreślając, że roboty mogą wymagać poprawy w trudno dostępnych miejscach. Wskazano również na znaczenie pojemności baterii i mocy silnika przy wyborze odkurzacza.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA