logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pixel 6a lub odpowiednik do kwoty - stabilność - szybkość

mooser 27 Gru 2022 22:06 1203 4
REKLAMA
  • #1 20354904
    mooser
    Poziom 12  
    Ocena: 74
    Do tej pory miałem xiaomi i wkurzyłem się bo albo przypomnienia nie działały regularnie, próbowałem to z oficjalną dystrybucją rozwiązać, ale się nie udało. Potem niekompatybilny z zegarkiem Garmin - dosyć tego.
    Zastanawiałem się nad Pixel 6a, w miare nowy bo chyba 3 kwartał 2022 roku, czysty android. Dystrybucja z największego sklepu świata jakoś w cenie 1500zł.
    Może coś innego? Masę tu geeków i liczę na Wasze wsparcie.
    Żadnych gier, zwykłe użytkowanie, płatność zbliżeniowa. Ma to działać płynnie.
  • REKLAMA
  • #2 20356663
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 754
    Każdy telefon ma swoje zawieszki.. Nie ma idealnego.. Jeden Ci napisze że jest ok a drugi że do dupy. To samo jest z opiniami w necie. Dopóki sam się nie przekonasz, to nie będziesz wiedzieć. Kupisz przez net to masz czas na zwrot. Przetestujesz to będziesz wiedzieć. Nie mniej jednak zawieszki trafiają się po dłuższym użytkowaniu. Tak więc widzisz jak jest.
  • REKLAMA
  • #3 20357140
    LightOfWinter
    Poziom 38  
    Ocena: 935
    mooser napisał:
    Do tej pory miałem xiaomi i wkurzyłem się bo albo przypomnienia nie działały regularnie, próbowałem to z oficjalną dystrybucją rozwiązać, ale się nie udało. Potem niekompatybilny z zegarkiem Garmin - dosyć tego.

mooser napisał:
    Żadnych gier, zwykłe użytkowanie, płatność zbliżeniowa. Ma to działać płynnie.

Witam,
    To co piszesz to 2 sprzeczności. Albo masz smartfona - i daje Ci rozbudowaną funkcjonalność ale czasem ma swoje humory które trzeba rozwiązywać albo trzeba kupić Nokię 3310 lub coś podobnego i żywać tylko do dzwonienia. Za to się nie zawiesza.

Uważam że nie znajdziesz ideału który będzie obsługiwał wszystko, zawsze działał szybko itd. Dość dobrej jakości są np: Xiaomi, Samsung ale każdy ma swoje bolączki.
  • REKLAMA
  • #4 20358524
    mooser
    Poziom 12  
    Ocena: 74
    LightOfWinter napisał:
    Uważam że nie znajdziesz ideału który będzie obsługiwał wszystko, zawsze działał szybko itd. Dość dobrej jakości są np: Xiaomi, Samsung ale każdy ma swoje bolączki.

Nie zgodzę się z Tobą, nokie 3210 czy 3310 do dziś pamiętasz po 20 latach bo była taka dobra. Podobnie dobry był kiedyś telefon motorola moto g z czystym androidem, który w tej klasie cenowej zostawiał konkurencje w tyle.
    Właśnie takiego telefonu teraz szukam, jeśli nie zostawi w tyle o 100 pozycji inne telefony to chociaż niech zostawi o 10 lub 5.
  • #5 20358709
    cysiekw
    Poziom 42  
    Ocena: 1410
    mooser napisał:
    Podobnie dobry był kiedyś telefon motorola moto g z czystym androidem, który w tej klasie cenowej zostawiał konkurencje w tyle.
    Właśnie takiego telefonu teraz szukam, jeśli nie zostawi w tyle o 100 pozycji inne telefony to chociaż niech zostawi o 10 lub 5.
    Niestety projekt Android One umarł. Dostępność czystego andka jest praktycznie zerowa, pozostaje ci jedynie google lub skręcić w stronę telefonów z bdb wsparciem nieoficjalnego softu. Sam miałem kupić pixela jako wieloletni użytkownik androida (posiadałem Moto defy, Nexus 4, Oneplus One) szukałem czegoś w miarę małego i odpuściłem. Minęło półtora roku od moich poszukiwań i widzę że nadal brak dystrybucji w pl.
REKLAMA