zawiesił mi się podczas pisania dokumentu WORD system Windows 7 z dyskiem HDD 2.5" 500GB w laptopie (dwie partycje C i D), wyłączyłem go przytrzymując dłużej przycisk zasilania
po ponownym uruchomieniu wyskoczył komunikat "A disk read error occurred"
zacząłem skanować go MHDD, po ok. minucie wyskoczyły cztery znaki X oznaczające błędy, dalej już do końca nie było żadnych X, cały skan trwał trochę ponad 2 godziny
następnie ponowiłem skanowanie z opcją "Remap" i X wyskoczyło łącznie 12 w tym samym miejscu i czasie
po zakończeniu skanowania i "Remap" komunikat przy odpaleniu laptopa ten sam na początku czyli "A disk read error occurred"
no więc ponownie MHDD i opcja "Remap" i te X wyskakują w tym samym miejscu
podłączyłem dysk pod innego lapka no i mam dwie partycje F i G, G mogę otworzyć natomiast systemową F już nie, jest opcja tylko formatu
czy można ją jeszcze jakoś uratować? jakich programów użyć?
będę wdzięczny za podpowiedzi gdyż bardzo mi zależy alby odzyskać z niej dane
po ponownym uruchomieniu wyskoczył komunikat "A disk read error occurred"
zacząłem skanować go MHDD, po ok. minucie wyskoczyły cztery znaki X oznaczające błędy, dalej już do końca nie było żadnych X, cały skan trwał trochę ponad 2 godziny
następnie ponowiłem skanowanie z opcją "Remap" i X wyskoczyło łącznie 12 w tym samym miejscu i czasie
po zakończeniu skanowania i "Remap" komunikat przy odpaleniu laptopa ten sam na początku czyli "A disk read error occurred"
no więc ponownie MHDD i opcja "Remap" i te X wyskakują w tym samym miejscu
podłączyłem dysk pod innego lapka no i mam dwie partycje F i G, G mogę otworzyć natomiast systemową F już nie, jest opcja tylko formatu
czy można ją jeszcze jakoś uratować? jakich programów użyć?
będę wdzięczny za podpowiedzi gdyż bardzo mi zależy alby odzyskać z niej dane