Gdyby ktoś chciał kupić do warsztatu, to najtańsza (na dziś 280 zł z wysyłką) chyba opcja tu:
Link
Wygląda, że taniej niż na AE nawet a to bardzo praktyczna rzecz.
Link
Wygląda, że taniej niż na AE nawet a to bardzo praktyczna rzecz.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamCosteC napisał:To cudo wytrzymuje choć połowę tego co deklaruje?
Samo 20 A na bananach brzmi podejrzanie. Szkoda mi kasy, ale puściłbym przez to 20 A i sprawdził jak szybko zadymi. Niby ma mieć 200 W mocy.
USB na okrągłym złączu też woła o pomstę do nieba.
^ToM^ napisał:Tobie szkoda, ale to urządzenie dla amatorów w cenie niedrogiego multimetru.
^ToM^ napisał:Ty zaś, tradycyjnie pewnie kupisz sobie obciążenie za 30 tyś. zł i będziesz zadowolony. Ja rozumiem, że tobie się nie podoba to, że dziś amator może kupić urządzenia za grosze, gdzie ty musiałeś wydać na zbliżone funkcjonalnie dziesiątki tysięcy. No, cóż - taka jest miara postępu i elektronika powszechnie tanieje. Warto się z tym pogodzić.
^ToM^ napisał:Proponuję kupić i sprawdzić zamiast pisać o rzeczach, których się nie widziało i nie ma się odpowiedniego pojęcia.
Jakbyś się znał, to byś wiedział, że nie każde złącze bananowe znosi 20 A i nie każdy chiński produkt trzyma się deklaracji. No ale na elektrodzie podejście do specyfikacji jest dosyć luźne.
Pan Tomasz Chudy obciążył go do 4 A. lood007 już był bardziej dociekliwy. 18.5 A brzmi dobrze. Imponujące jak na stosunkowo mały radiator.
Dokładność pomiarów i możliwości logowania są bardzo imponujące jak na 300 zł. Aż smutno, że w Polsce się ludzie zachwycają STEFPOLem a czegoś takiego nie umie nikt wyprodukować...