logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Obciążenie elektroniczne EBD-A20H - link do aukcji

^ToM^ 25 Paź 2023 11:04 1206 5
REKLAMA
  • #1 20784635
    ^ToM^
    Poziom 42  
    Ocena: 2937
    Gdyby ktoś chciał kupić do warsztatu, to najtańsza (na dziś 280 zł z wysyłką) chyba opcja tu:

Link

Wygląda, że taniej niż na AE nawet a to bardzo praktyczna rzecz.
  • REKLAMA
  • #2 20784794
    e_tech
    Poziom 10  
    Ocena: 14
    Już sprzedany.
  • REKLAMA
  • #3 20791729
    ^ToM^
    Poziom 42  
    e_tech napisał:
    Już sprzedany.

Są u innych sprzedawców, także w bardzo zbliżonych cenach a nawet taniej:
    Link
  • REKLAMA
  • #4 20794590
    CosteC
    Poziom 39  
    Ocena: 1653
    To cudo wytrzymuje choć połowę tego co deklaruje?
    Samo 20 A na bananach brzmi podejrzanie. Szkoda mi kasy, ale puściłbym przez to 20 A i sprawdził jak szybko zadymi. Niby ma mieć 200 W mocy.
    USB na okrągłym złączu też woła o pomstę do nieba.
  • REKLAMA
  • #5 20797697
    ^ToM^
    Poziom 42  
    CosteC napisał:
    To cudo wytrzymuje choć połowę tego co deklaruje?
    Samo 20 A na bananach brzmi podejrzanie. Szkoda mi kasy, ale puściłbym przez to 20 A i sprawdził jak szybko zadymi. Niby ma mieć 200 W mocy.
    USB na okrągłym złączu też woła o pomstę do nieba.

Tobie szkoda, ale to urządzenie dla amatorów w cenie niedrogiego multimetru. Da się je kupić poniżej 300 zł. Ty zaś, tradycyjnie pewnie kupisz sobie obciążenie za 30 tyś. zł i będziesz zadowolony. Ja rozumiem, że tobie się nie podoba to, że dziś amator może kupić urządzenia za grosze, gdzie ty musiałeś wydać na zbliżone funkcjonalnie dziesiątki tysięcy. No, cóż - taka jest miara postępu i elektronika powszechnie tanieje. Warto się z tym pogodzić.
    Proponuję kupić i sprawdzić zamiast pisać o rzeczach, których się nie widziało i nie ma się odpowiedniego pojęcia.

Urządzenie jest przeznaczone dla amatorów do prostych zastosowań w swoim warsztacie. Zatem amatorowi w zupełności wystarczy. Wytrzymuje tyle, ile podaje producent:
    Link

Robi to co trzeba. Obciąża, mierzy, gromadzi dane w postaci wykresów.
    W tych pieniądzach nie ma niczego porównywalnego na rynku.

TH
    Link
    Link

"Sztuczne obciążenie chińskiej firmy ZKE TECH to już klasyka wśród testerów baterii. Nie może go zabraknąć u żadnego hobbysty"

Więcej szczegółów:
    Link
  • #6 20798464
    CosteC
    Poziom 39  
    Ocena: 1653
    ^ToM^ napisał:
    Tobie szkoda, ale to urządzenie dla amatorów w cenie niedrogiego multimetru.

No szkoda mi robić eksperymenty za 300 zł - można za to kupić przyzwoity miernik jak sam zauważyłeś.

^ToM^ napisał:
    Ty zaś, tradycyjnie pewnie kupisz sobie obciążenie za 30 tyś. zł i będziesz zadowolony. Ja rozumiem, że tobie się nie podoba to, że dziś amator może kupić urządzenia za grosze, gdzie ty musiałeś wydać na zbliżone funkcjonalnie dziesiątki tysięcy. No, cóż - taka jest miara postępu i elektronika powszechnie tanieje. Warto się z tym pogodzić.

Masz skrzywioną wizję mojej osoby. Są rzeczy do których wystarczy XY-FZ35, do wielu bardzo dobry będzie Rigol DL3021A (też ma 200 W) a gdzie indziej trzeba rezystora 25 kW. Zależy.

^ToM^ napisał:
    Proponuję kupić i sprawdzić zamiast pisać o rzeczach, których się nie widziało i nie ma się odpowiedniego pojęcia.
    Jakbyś się znał, to byś wiedział, że nie każde złącze bananowe znosi 20 A i nie każdy chiński produkt trzyma się deklaracji. No ale na elektrodzie podejście do specyfikacji jest dosyć luźne.
    Pan Tomasz Chudy obciążył go do 4 A. lood007 już był bardziej dociekliwy. 18.5 A brzmi dobrze. Imponujące jak na stosunkowo mały radiator.
    Dokładność pomiarów i możliwości logowania są bardzo imponujące jak na 300 zł. Aż smutno, że w Polsce się ludzie zachwycają STEFPOLem a czegoś takiego nie umie nikt wyprodukować...
REKLAMA