Witam, od dwóch dni w ekspresie marki Krups model ea894t podczas robienia kawy lub czyszczenia w pewnym momencie ekspres wydaje siebie dużo słabszy dźwięk niż zawsze. Tak jakby coś niedomagało jakąś pompką albo kompresją, dźwięk trwa zdecydowanie dłużej i ciszej niż jak działał sprawnie. Po zrobionej kawie wskakuje komunikat o automatycznej konserwacji "podstaw 600ml naczynie" i można sobie robić to w nieskończoność. Jedyny sposób to wyłączenie z prądu i podłączenie ponownie, wtedy się uda zrobić jedną kawę i tak w kółko. Nagrałem film na rozebranym ekspresie, ale nie mam pojęcia, która część może tutaj szwankować. (Przed rozebraniem ekspres czyściłem kilka razy i odkamieniałem, nic nie pomogło). Dźwięk wydobywa się na filmie od 1.12 s do 1.03 s. Na filmie pokazuje ręką, który to moment.
Może ktoś zna rozwiązanie i jest mi w stanie podpowiedzieć, co tutaj zawodzi. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Może ktoś zna rozwiązanie i jest mi w stanie podpowiedzieć, co tutaj zawodzi. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.