Jestem w stanie uzyskać informacje debugowania z portu TX02, ale nie udało mi się przekonać go do przejścia w tryb flashowania na porcie TX01/RX01 i mam nadzieję, że ktoś tutaj będzie w stanie wskazać mi właściwy kierunek.
Podłączając napięcie 3,3 V z zewnętrznego zasilacza do pada oznaczonego VCC, a GND do pada oznaczonego GND (działa również podłączone do różnych innych punktów GND na płytce) jestem w stanie włączyć urządzenie.
Z BK7231Flasher.exe, uruchamiam proces tworzenia kopii zapasowej i flashowania z najnowszym oprogramowaniem układowym, a następnie próbuję wprowadzić układ w tryb flashowania - próbowałem zewrzeć pad CEN do masy, odłączyć 3v3 i ponownie go podłączyć, odłączyć GND i ponownie go podłączyć - ale wciąż otrzymuję komunikat "Pobieranie magistrali nie powiodło się. spróbuję ponownie"
Używając Arduino IDE, jestem w stanie uzyskać log debugowania z TX02, a także jestem w stanie uzyskać log z TX01, JEŚLI zrestartuję moduł z padem CSN podciągniętym do GND, wypróbowałem tę konfigurację w BK7231Flasher.exe, aby sprawdzić, czy będzie w trybie flash, ale bez powodzenia.
Zastanawiałem się, czy urządzenie używa jednego z pinów UART, powodując problemy z komunikacją, więc odlutowałem i usunąłem moduł, ale nadal otrzymuję te same wyniki.😒