logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Kod błędu na ekranie kotła Isotwin Condens - co oznacza?

andyXedge 15 Sty 2024 19:35 5649 7
REKLAMA
  • #1 20911269
    andyXedge
    Poziom 3  
    Witam, od wczoraj (14.01) na ekranie kotła pojawiła mi się taka informacja (załączone zdjęcie). Nie znalazłem w książce błędów informacji z takim kodem. Co to oznacza?
    Wyświetlacz kotła IsoTwin Condens pokazujący kod 1.03 rpm.
  • REKLAMA
  • #2 20911480
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15479
    Mi to wygląda bardziej na wyświetlanie ilości obrotów np.pompy skoro obok jest dopisek "RPM".
    Naciskaj środkowy przycisk na dole - ten z poziomymi liniami - zmieniają się parametry na wyświetlaczu?
    Poza tym błędy zaczynają się od F bądź N.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 20911563
    andyXedge
    Poziom 3  
    No właśnie nie dotyczy obrotów (rpm) - na tym zdjęciu widać napis rpm, ale to przez kąt za jakiego robiłem zdjęcie spowodował, że ten napis widać. Jak naciskam menu, to przechodzi do nastaw.
  • #4 20911719
    VPS
    Poziom 25  
    Ocena: 230
    Przejrzałem dokument szkoleniowy i nie ma tam I.03rpm jest podobny I.003 informacja o ilości godzin pracy / konserwacji .
  • REKLAMA
  • #5 20911907
    andyXedge
    Poziom 3  

O, to chyba to (na programatorze radiowym mam komunikat "urządzenie grzewcze wymaga konserwacji"). Jest coś w instrukcji więcej w tym temacie? Możesz podać link, jeśli jest gdzie online? Przegoglałem chyba wszystko i mi się nie udało znaleźć.
  • Pomocny post
    #6 20911987
    VPS
    Poziom 25  
    Ocena: 230
    Napisz jakie ustawienia masz w :
    D.084
    D.161
    O I.003 masz napisane w instrukcji instalacji str.53 kody konserwacyjne
    Jeśli wyświetlił się komunikat o konserwacji to należy ją wykonać. Kiedy miałeś ostatni przegląd kotła ?
  • #7 20912015
    andyXedge
    Poziom 3  
    Kocioł miałem montowany ~05-01-2023 więc sprawa wyjaśniona. Dziękuję
  • REKLAMA
  • #8 20913358
    andyXedge
    Poziom 3  
    Wg instrukcji serwisowej - trzeba wykonać przegląd i serwisant kasuje kod.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z kodem błędu na ekranie kotła Isotwin Condens, który nie był opisany w instrukcji. Po wymianie informacji, okazało się, że wyświetlany kod I.03rpm może odnosić się do komunikatu o konieczności konserwacji urządzenia. Użytkownik został poinformowany, że powinien sprawdzić ustawienia D.084 i D.161 oraz że konieczne jest wykonanie przeglądu kotła, co potwierdzono w instrukcji serwisowej. Ostatecznie użytkownik ustalił, że kocioł był montowany na początku stycznia 2023 roku, co wyjaśniło potrzebę konserwacji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA