Witam, od wczoraj (14.01) na ekranie kotła pojawiła mi się taka informacja (załączone zdjęcie). Nie znalazłem w książce błędów informacji z takim kodem. Co to oznacza?
Mi to wygląda bardziej na wyświetlanie ilości obrotów np.pompy skoro obok jest dopisek "RPM".
Naciskaj środkowy przycisk na dole - ten z poziomymi liniami - zmieniają się parametry na wyświetlaczu?
Poza tym błędy zaczynają się od F bądź N.
No właśnie nie dotyczy obrotów (rpm) - na tym zdjęciu widać napis rpm, ale to przez kąt za jakiego robiłem zdjęcie spowodował, że ten napis widać. Jak naciskam menu, to przechodzi do nastaw.
O, to chyba to (na programatorze radiowym mam komunikat "urządzenie grzewcze wymaga konserwacji"). Jest coś w instrukcji więcej w tym temacie? Możesz podać link, jeśli jest gdzie online? Przegoglałem chyba wszystko i mi się nie udało znaleźć.
Napisz jakie ustawienia masz w :
D.084
D.161
O I.003 masz napisane w instrukcji instalacji str.53 kody konserwacyjne
Jeśli wyświetlił się komunikat o konserwacji to należy ją wykonać. Kiedy miałeś ostatni przegląd kotła ?
✨ Użytkownik zgłosił problem z kodem błędu na ekranie kotła Isotwin Condens, który nie był opisany w instrukcji. Po wymianie informacji, okazało się, że wyświetlany kod I.03rpm może odnosić się do komunikatu o konieczności konserwacji urządzenia. Użytkownik został poinformowany, że powinien sprawdzić ustawienia D.084 i D.161 oraz że konieczne jest wykonanie przeglądu kotła, co potwierdzono w instrukcji serwisowej. Ostatecznie użytkownik ustalił, że kocioł był montowany na początku stycznia 2023 roku, co wyjaśniło potrzebę konserwacji. Wygenerowane przez model językowy.