Ile taka okleina będzie kosztować, rozumiem, że ta okleina jest z drewna i da się bejcować. Chyba, że mówisz o okleinie jak w prl "do mebli" w rolce z klejem. Jaka grubość mdf by mi nie złamała się od tych komputerów i monitorów? To ma być biurko, najlepiej przesuwane na kółkach. I regulowana wysokość blatu od ziemi od 75 cm do 120 cm. Żeby raz pracować przy komputerze na stojąco, a raz siedząco.
Wersja wszystkiego budżetowa, czyli mdf lub najtańsza "do bejcowania", czyli takie w sumie kartki drewniane a4.
Myślałem o 2 używanych dołach od foteli biurowych, bo mają teleskopy i kółka, na to słup drewniany lity 10 na 10 kwadrat i blat. Tylko, że chyba zakres podnośników nie jest 50 cm i chyba nie wiem czy te 10 kg komputerów i monitorów podniosą? No i nogi po skrajnych 2 stronach 2. Wtedy musiałbym jednocześnie oba siłowniki wajchy przy podnoszeniu wciskać do góry.
No chyba, że 1 siłownik na środku. Ale wtedy to ten słup by musiał być grubszy jak telegraficzny.
W Castoramie 3 m2 płyty drzewnej z kilku cienkich sklejek 400 PLN. Drogo.
Planowałbym to zrobić tak by 2 metrowa dłuższa część biurka była nakładana na parapet pod oknem. Wtedy nie potrzebowałby 4 nóg z kółkami tylko 2 chyba?
Ewentualnie wchodziłaby opcja takiej jednej lub dwóch uchylni 50 cm, co by nic na niej nie było położone czyli żaden monitor ani desktop. Dzięki niej po podniesieniu miałbym dostęp do okna/2, okien co jest nad parapetem. Wtedy nie musiałbym odsuwać za każdym razem kółkami, ale kółka też chciałbym, bo raz na mc trzeba odsunąć by okno umyć.
A ile kosztują gotowe biurka o takich wymiarach szybko podnoszone? Bo kilka razy dziennie chciałbym podnosić bo pracuję kilka godzin. I raz na stojąco raz na siedząco, to wygoda.