Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamMlody_Zdolny napisał:Wystarczą dwie diody prostownicze tworzące bramkę OR podłączone do kierunkowskazów.
emarcus napisał:Autor ma kiepską pamięć
emarcus napisał:tylko wskaźnik że któryś (L lub P) jest włączony.
Autor ma kiepską pamięć i potrzebuje coś co przypomni mu, że trzeba je wyłączyć po jakimś optymalnie ustalonym czasie
skolimowskiszymon napisał:Możesz konkretnie wskazać pod które kable lutuje diody?
Mlody_Zdolny napisał:Ktoś kto nie jeździ samochodem może nie wiedzieć, że można stać na światłach 10s, 30s, 1m i 5min.
kortyleski napisał:
Autor chce mieć sygnalizację jak w typowym samochodzie. Buzzer brzęczy......
emarcus napisał:W całej swojej karierze nie spotkałem auta bez dżwiękowej sygnalizacji pracy kierunkowskazów. A trochę ich widziałem.W dzisiejszych, (nie wiem co miałoby znaczyć "typowych") autach nie spotyka się namiętnej tendencji stosowania buzzerów i brzęczyków z przed 40 lat
emarcus napisał:Byc może nie wiesz że jeżdżąc troche nowszym Samochodem z opcją przypominania o wyłączanu kierunkowskazów
skolimowskiszymon napisał:chciałbym założyć buzzer pod kierunkowskazy w wózku platformowym elektrycznym
emarcus napisał:W dzisiejszych, (nie wiem co miałoby znaczyć "typowych") autach nie spotyka się namiętnej tendencji stosowania buzzerów i brzęczyków z przed 40 lat, w któtych słyszało się tylko bzykanie z byle powodu jak w xxxxxxxxxxxx ulu...
skolimowskiszymon napisał:niestety, nie wiemy jaki masz wózek czy jaki jest schemat, dlatego najprościej odnaleźć kable idące do kierunków/ wymontować kierunki i z nich wyprowadzić "gorący" przewód i przez diody separujące dołączyć do kontrolki/buzera.Możesz konkretnie wskazać pod które kable lutuje diody?