logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zrobić nianię z telefonu, oświetlenia IR i aplikacji na Androida?

deka87 01 Lut 2024 21:31 609 7
REKLAMA
  • #1 20940169
    deka87
    Poziom 20  
    Ocena: 37
    Cześć,

potrzebuję "niani" podczas oglądania filmów na słuchawkach przy śpiącym dziecku w drugim pokoju za drzwiami.

Myślę nad użyciem starego smartfona + oświetlacz / żarówka IR + aplikacja proszę o poradę czy coś takiego zda egzamin:
    - kamerka: stary smartfon
    - źródło IR: jakiś naświetlacz, albo najlepiej po prostu jakaś żarówka IR LED
    - aplikacja "niania", która da sygnał w razie ruchu albo płaczu dziecka, jest tego pełno na Androida, ma ktoś jakąś sprawdzoną?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20940566
    marcin94531
    Poziom 22  
    Ocena: 113
    Polecam Ci kupić taką kamerkę: https://pl.annke.com/products/crater-pro
    Koszt 100zł z wysyłką i masz gotową nianię :) sam tak używam do kontrolowania mojego szczeniaka :D
    Dobrze sobie radzi w całkowitej ciemności, masz podgląd na telefonie niezależnie gdzie się znajdujesz, możesz nasłuchiwać i mówić do dziecka.
  • REKLAMA
  • #3 20941001
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15475
    Wolałbym już coś z Tuya https://sklep.delta.poznan.pl/tuya_l1_c1544.html i można przy okazji dokładać kolejne urządzenia do systemu, ew.IMOU od Dahua https://sklep.delta.poznan.pl/dahua-imou_l1_c1319.html
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #4 20941070
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 20964906
    deka87
    Poziom 20  
    emarcus napisał:
    e marcus
    PS:"oglądania filmów na słuchawkach przy śpiącym dziecku w drugim pokoju za drzwiami
    Nie bardzo moge sobie to wyobrazić (?), ale nie wtym rzecz....

Czemu nie możesz sobie wyobrazić?
    Chyba lepiej oglądać film na słuchawkach niż głośnikach, żeby obudzić dziecko?

Kupiłem kamerkę, którą polecił marcin94531, jest ok
  • #6 21053249
    deka87
    Poziom 20  
    Annke Crater Pro przestała działać kilka tygodni temu.
    Producent sam zaproponował zwrot kasy a nie wymianę kamerki, bo dużo ich ulega awarii i nie wiedzą jaka jest przyczyna.
  • REKLAMA
  • #7 21055081
    marcin94531
    Poziom 22  
    Ocena: 113
    Moja w ostatnim czasie zaczeła czasami przerywać.
    Czy oddali Ci pieniądze ?
  • #8 21062139
    deka87
    Poziom 20  
    Tak, kasę zwrócili, kamerki mie musiałem odsyłać

Tylko teraz muszę wybrać jakąś inną, a nie mam na to czasu, poleci ktoś coś?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje rozwiązania do stworzenia niani elektronicznej z wykorzystaniem starego smartfona, oświetlenia IR oraz aplikacji na Androida. W odpowiedziach polecane są różne opcje, w tym zakup gotowej kamerki Annke Crater Pro, która działa w ciemności i umożliwia podgląd na telefonie. Inni sugerują systemy Tuya i IMOU od Dahua, które pozwalają na rozbudowę o dodatkowe urządzenia. Użytkownicy zwracają uwagę na dostępność monitorów dziecięcych na AliExpress w różnych przedziałach cenowych, które nie wymagają dodatkowego oświetlenia. W dyskusji pojawiają się również problemy z awaryjnością kamery Annke Crater Pro, co skłania do poszukiwania alternatywnych modeli.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA