logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bosch SPV68M10EU zmywarka błąd kranika/nabłyszczacza, interwencja przy wirniku

Bodzio16 23 Mar 2024 14:11 471 4
REKLAMA
  • #1 21016044
    Bodzio16
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Cześć!

Zmywarka jak w temacie.

Przy próbie włączenia pojawia się dioda kranika oraz nabłyszczacza. Z forum wiem, że to problem z pompą. Myślę, że już kiedyś miałem ten błąd, jak "wpadło" coś na wirnik pompy, pomogło wtedy usunięcie "ciała obcego". Teraz tam żadnego zatoru nie ma. Teraz ten błąd pojawia się przy każdym uruchomieniu zmywarki. Widać go na otwartych drzwiach. Gdy zamykasz drzwi, nic się nie zmienia i dalej pojawia się błąd - dlaczego to ważne opiszę poniżej.

Gdy wyjmę filtr i dostanę się do wirnika pompy i nim zakręcę nadal błąd się wyświetla, ale tylko przy otwartych drzwiach. Jak zamykam drzwi, to "na górze" pojawia się normalnie już czas do końca programu i można normalnie uruchomić zmywarkę. Gdy nie zakręcę wirnikiem tak się nie stanie. Innymi słowy zmywarka "działa", ale przed każdym uruchomieniem trzeba zakręcić wirnikiem. Szukałem na forum, ale takiego konkretnego problemu nie udało mi się znaleźć.

Czy mogę prosić o jakieś sugestie?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21017138
    Bodzio16
    Poziom 10  
    Trzymanie "Start / reset" nie działa. Wyczytałem też, że błędy w Bosch resetuje się trzymając dwa z lewej i Start. Też to nic nie zmienia.
  • REKLAMA
  • #4 21017152
    cezet
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1406
    Raczej coś z modułem. Może do naprawy a raczej do wymiany ☹️
  • #5 21018638
    Bodzio16
    Poziom 10  
    A da się to jakoś zdiagnozować?
REKLAMA