logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak internetu przez ethernet po podłączeniu monitora

jakubszorc 30 Mar 2024 20:58 507 4
  • #1 21026245
    jakubszorc
    Poziom 2  
    Witam dzisiaj napotkałem się na problem związany z przesyłem internetu. Mam internet poprzez kabel ethernet który przez cały ranek działał bez szwanku, chciałem podłączyć monitor do komputera i gdy to zrobiłem internet przestał działać. Testowałem wszystko: sterowniki, komputer, router. Próbowałem podłączyć drugie urządzenie lecz ono też nie odbiera połączenia internetowego. Na routerze przy porcie mojego kabla raz na 5 sekund zapala się na chwile dioda i później przestaje, komputer podczas tej chwili gdy dioda się świeci próbuje zidentyfikować kabel ethernet lecz po przerwaniu sygnału przestaje identyfikację. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu :))
  • #2 21026253
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15463
    Przewód zmieniłeś?
    Port w routerze zmieniłeś?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 21026449
    jakubszorc
    Poziom 2  

Nie mam jak obecnie zmienić przewodu, ponieważ jest on prowadzony z piwnicy aż na drugie piętro, port był zmieniany, niestety bez zmian.
  • #4 21026462
    IC_Current
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 2499
    Brak bolca (albo niepodłączony) w gnieździe przy komputerze oraz przy routerze. Brak ekwipotencjalności.
    Do tego przewód marnie zarobiony (i/lub brudne styki na karcie itd).
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 21032252
    jakubszorc
    Poziom 2  
    Problem rozwiazany, wystarczyło wymienic końcówki od kabla ethernetu.
REKLAMA