Zakupiłem system alarmowy Satel Perfecta 16 zestaw zawiera
1x manipulator
1x sygnalizator
8x czujek PIR
podłączyłem według schematu łącznie 6 czujek (na schemacie jest pokazanych i teraz pytanka,
chyba tych dwóch pozostałych nie jestem w stanie podłączyć bo ich miejsce zabrał 1x sygnalizator 1x obudowa sabotaż
Chyba że się mylę?
i kwestia w której potrzebuje pomocy, odpowiednia konfiguracja,
ustawiłem zworki (jak na schemacie) 2EOL/NC , i tak też wybrałem w programie do konfiguracji.
Natomiast jak ustawić prawidłowo wejścia (nie wiem czy dobrze to rozkminiłem jak na zrzucie 1)
Wejście 1 (sabotaż) bo to sygnalizator
Wejście 2 (czujka) która będzie pod manipulatorem
Potem kolejne czujki
Wejście 8 (sabotaż) czyli obudowa
zrzut 2 i 3 czyli wyjścia którymi (tak mi się wydaję jest sygnalizator zewnętrzny)
Założenie jest proste :
Manipulator czas na wejście/wyjście 30 sekund (czujka 1 przy wejściu skierowana na manipulator) potem kolejne w pomieszczeniach, wszystko uzbrajanie/rozbrajanie jednocześnie bez podziału.
Bardzo proszę o pomoc i wskazówki !!!
1x manipulator
1x sygnalizator
8x czujek PIR
podłączyłem według schematu łącznie 6 czujek (na schemacie jest pokazanych i teraz pytanka,
chyba tych dwóch pozostałych nie jestem w stanie podłączyć bo ich miejsce zabrał 1x sygnalizator 1x obudowa sabotaż
Chyba że się mylę?
i kwestia w której potrzebuje pomocy, odpowiednia konfiguracja,
ustawiłem zworki (jak na schemacie) 2EOL/NC , i tak też wybrałem w programie do konfiguracji.
Natomiast jak ustawić prawidłowo wejścia (nie wiem czy dobrze to rozkminiłem jak na zrzucie 1)
Wejście 1 (sabotaż) bo to sygnalizator
Wejście 2 (czujka) która będzie pod manipulatorem
Potem kolejne czujki
Wejście 8 (sabotaż) czyli obudowa
zrzut 2 i 3 czyli wyjścia którymi (tak mi się wydaję jest sygnalizator zewnętrzny)
Założenie jest proste :
Manipulator czas na wejście/wyjście 30 sekund (czujka 1 przy wejściu skierowana na manipulator) potem kolejne w pomieszczeniach, wszystko uzbrajanie/rozbrajanie jednocześnie bez podziału.
Bardzo proszę o pomoc i wskazówki !!!