logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie kupić wolnobieg/sprzęgło do silnika e-bike Yadea ys500?

DominS1 02 Maj 2024 14:07 636 6
REKLAMA
  • #1 21067726
    DominS1
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam wszystkich, swoje pytanie kieruję do specjalistów w tej dziedzinie.
    Ostatnio kupiłem e-bike Yadea ys500 (silnik Yadea fusion f335/okawa), niestety z uszkodzonym wolnobiegiem/sprzęgłem w silniku (w sumie to jego brakiem, ktoś już tam "zaglądał") i pytanie moje jest, czy można gdzieś kupić takową część. Na necie nic nie można znaleźć ☹️ Silnik e-bike Yadea Fusion F335 z widocznym wnętrzem mechanizmu. Silnik Yadea Fusion F335 e-bike z widocznymi elementami mechanicznymi Wnętrze obudowy silnika elektrycznego Yadea z widocznym logo Yadea i uszkodzonym elementem. Pogląd zbliżenia na wnętrze mechanizmu zębatkowego e-bike'a bez sprzęgła.
    [url=https://obrazki.elektroda.pl/1309260500_1715505072.jpg]Zbliżenie na część wewnętrzną silnika z oznaczeniem 33,10.
    Zbliżenie na wewnętrzną część silnika z oznaczeniem 42,30. Wnętrze silnika elektrycznego z widocznymi mechanizmami i przewodami.[/url] Czarny element sprzęgła zapadkowego do e-bike.

Zastanawiam się, czy coś takiego by nie spasować?
    Ewentualnie jakby był ktoś tak miły i podał mi wymiary sprzęgła zapadkowego od Bafang BBS01B, BBS02B.
  • REKLAMA
  • #2 21070181
    W.P.
    Specjalista - zasilacze komputerowe
    Ocena: 1215
    Zaloguj się na tutaj i ponów pytanie.
  • REKLAMA
  • #3 21079057
    DominS1
    Poziom 11  
    Kompletnie nikt nie zakładał sprzęgła do bafanga?
  • REKLAMA
  • #5 21079123
    DominS1
    Poziom 11  
    Dzięki kolego Jurand87sca, tyle szukałem na Ali żeby coś znaleźć z wymiarami i nic, a tu proszę, pyk i jest.🤦🏻 Dodam zaraz zdjecia z wymiarami. U mnie gniazdo na zapadki ma 42mm, czyli tu mogłoby pasować, wewnętrzny otwór sprzęgła ewentualnie przetoczyc na wymiar +0.025mm żeby spasować na wcisk/na gorąco🤔. Mogłoby się to udać jakbym znał dokładne wymiary sprzęgła do bafanga BBS01/02, BBSHD. Ale chyba pozostaje mi kupić i sprawdzić. Czekam też na odpowiedź bezpośrednio z Yadea.cn. Zobaczymy czy coś znajdą ;D.
    A jeżeli nic nie znajdę, to pozostanie chyba tylko CNC.☹️
  • REKLAMA
  • #6 21079147
    jurand87sca
    Poziom 31  
    Ocena: 317
    Gdzieś była wzmianka że średnica wewnętrzna to około 17mm, a i różnią się też wysokością. Od 11-17mm w zależności właśnie od silnika no i zębami w środku. Trochę dziwne by nie było dostępnych części zamiennych, dedykowanego sprzęgła pod ten motor, nawet foto środka nie ma..
  • #7 21079375
    DominS1
    Poziom 11  
    No właśnie bardzo dziwne, niby jeden z największych producentów pojazdów elektrycznych w Chinach( 2 albo 3 miejsce).
    Co dziwne, to jest ich własna konstrukcja, żaden "składak" i kompletny brak jakiejkolwiek dokumentacji technicznej, części zamiennych itp.

Przedstawicielstwo w Niemczech - zero odpowiedzi, 2 tygodnie temu wysłane zapytanie.
    W Szwajcarii - zero odpowiedzi.
    W Stanach- nie wysyłają części do europy🤦🏻.
    Wysłałem zapytanie bezpośrednio do producenta w Chinach, po 10min dostałem odpowiedź - że jest im bardzo przykro, że zaistniała taka sytuacja, dostałem adres e-mail do jakiegoś inżyniera, który zajmuje sie częściami zamiennymi i zobowiązali się, że na pewno pomogą.
    Napisałem do niego, po 5min była już odpowiedź oraz zapytanie o zdjęcia silnika, numer silnika, numer ramy, wysłałem mu to wszystko i teraz czekam na odpowiedź. Zobaczymy co się urodzi...

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje wolnobiegu/sprzęgła do silnika e-bike Yadea ys500, który ma uszkodzoną część. W dyskusji pojawiają się sugestie dotyczące możliwości dopasowania sprzęgła z innych modeli, takich jak Bafang BBS01/02 oraz BBSHD. Użytkownik zauważa trudności w znalezieniu części zamiennych, mimo że Yadea jest dużym producentem. Wspomniano o braku dokumentacji technicznej oraz odpowiedzi ze strony przedstawicielstw w Niemczech i Szwajcarii. Użytkownik skontaktował się bezpośrednio z producentem w Chinach, który obiecał pomoc w znalezieniu odpowiednich części.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA