Tak jak poprzednik napisał, widać, że te dwie firmy są bardzo dobre, natomiast ja piszę tylko o swoim doświadczeniu i nie zajmuję się tym zawodowo a jeden z liderów i specjalistów z tego forum Kotbury jak na razie się nie odzywa

, a to on by tu najlepiej doradził. Postaram Ci się tylko zarysować temat, żebyś już określił swoje potrzeby zanim ktoś z dobrą wiedzą się wypowie, bo wybrałeś jeden siłownik na 230V a drugi na 24V.
Ten pierwszy (silnik 230V) w budowie ma tylko silnik i śrubę, żeby się odpowiednio zamknąć musi mieć odbojnik na środku bramy i na otwarciu również, nie będzie miał czujnika antyzgnieceniowego więc jeśli trafi na przeszkodę zatrzyma się na niej i będzie parł tak długo aż skończy się zaprogramowany czas. Mi się już tak zdarzyło dwa razy, na aucie nie było żadnych wgnieceń i rys, trzeba tylko pamiętać, żeby trzymać nogę na hamulcu, żeby auto się nie ruszyło w tym momencie. Siłowniki 230V z reguł są dużo Żywotniejsze niż te 24V.
Siłowniki 24V, biorą mniej prądu i są trochę cichsze, mają czujniki antyzgnieceniowe, więc jeżeli trafi na przeszkodę zacznie się cofać i nie musi mieć odbojników. wystarczy dobrze zaprogramować i ładnie i równo się zamknie na środku. Wada taka, że ma więcej w sobie dodatków, skoro jest ich więcej ma się bardziej co psuć.
Mi siłowniki doradzał Kobtury, wybrałem te co polecił i jestem bardzo zadowolony. Priorytetem była dla mie cena i długowieczność.
No i jeszcze kwestia logik działania bramy. Nie każda centrala ma możliwość otwierania bramy na określony czas z możliwością zostawienia jej otwartej na stałe. Czasem mają tak, że albo sam otwierasz i zamykasz albo otwiera się czasowo, a dla mnie połączenie tych dwóch logik jest bardzo ważne w codziennym użytkowaniu.