logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Konfiguracja pilota Magic LG z dekoderem Wifibox+ Canal+ nie działa, co robić?

Darek.S 30 Sie 2024 09:26 966 0
REKLAMA
  • #1 21209104
    Darek.S
    Poziom 34  
    Ocena: 958
    Wczoraj byłem u znajomych skonfigurować pilota Magic od LG tak by sterował dekoderem Wifibox+. Twierdza, ze kiedyś to działało i przestało. Kupili nawet nowego pilota. Córka tych państwa wcześniej próbowała to robić ale bez skutku. Sporo namieszali w telewizorze np włączyli komunikaty głosowe ( co mocno może denerwować). Wyłączyli tez obsługę CEC. Niestety po jej włączeniu pilot dalej nie podjął pracy . Zrobiłem reset do fabrycznych zarówno dekodera jak i telewizora.
    Nic to nie dało. telewizor powinien automatycznie wykryć dekoder czego nie robi. Próba ręcznego wpisania dekodera platformy Canal+ tez nic nie daje.
    I tak się zastanawiam czy z tym dekoderem to w ogóle jest możliwe bo o ile kojarzę to nie ma on obsługi CEC. Wifi Premiumbox+ (ten z dyskiem) już tak.
    Choć państwo twierdza , że to działało. I innego dekodera nie kojarzą, wymiany też co potwierdzają dokumenty , które mają od Canal.
    Po ręcznym ustawieniu dekodera w menu telewizora jest komunikat, że jest to główny dekoder. Zatem sugeruje to co napisałem, że obsługa jest możliwa ale Wifi Premiumbox+. Próbowalismy zadzwonić na infolinię ale pani konsultant (po konsultacji z kimś u nich) w sumie nic konkretnego nie powiedziała.
  • REKLAMA
REKLAMA