logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 55PUS8108 - Czarny ekran po wymianie płyty głównej, migająca dioda

Tikon 16 Lis 2024 23:23 270 3
REKLAMA
  • #1 21306189
    Tikon
    Poziom 3  
    Witam, Philips 55PUS8108. Kupiłem taki TV za grosze, poprzedni właściciel wymienił płytę główną i pojawił się taki obraz Ekran telewizora Philips 55PUS8108 z menu głównym i listą aplikacji.. Wbił kod adaptujący z naklejki i obraz zrobił się czarny. Prawdopodobnie coś źle zrobił. Teraz tylko załącza się co jakiś czas biała dioda i lekko miga tło. Proszę o pomoc.
    AI: Jaki dokładnie kod został wprowadzony z naklejki? Czy możesz go podać?
    037
    AI: Czy próbowałeś już jakieś kroki naprawcze, aby rozwiązać problem? Jeśli tak, to jakie?
    Nie próbowałem, bo nie chcę bardziej zablokować. Jak się do tego zabrać? Jakieś podpowiedzi?
    Załączniki:
    • Philips 55PUS8108 - Czarny ekran po wymianie płyty głównej, migająca dioda Screenshot_20241114_205828_com.ebay.kleinanzeigen.jpg (262.87 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 21306609
    TechLovers
    Poziom 17  
    Ocena: 81
    Ta sama płyta główna w Philips występuje w różnych modelach, współpracując z innymi matrycami. Efekt podwójnego obrazu był z tego powodu, że w pamięci płyty była wpisana inna matryca. Gdy obraz jest czytelny, można nastawy właściwego typu matrycy dokonać w menu serwisowym. Przeważnie 062596+OK. Jednak w tym przypadku wątpliwe czy to menu się wyświetli, skoro nie ma żadnego obrazu. Tryb przywracania też nic nie da, ponieważ to nadpisuje jedynie jedną z partycji eMMC. Pewnie pozostaje zmiana wsadu.
  • REKLAMA
  • #3 21306940
    Tikon
    Poziom 3  
    Zmieniłem płytę na oryginalną bo nie wiedziałem czemu właściciel zmienił ją i po włączeniu pojawia się pasek wczytywania gdzie w połowie pojawiają się kszaczki. Właśnie się dowiedziałem że zgasł po uruchomieniu nowego oprogramowania na nowej płycie.
  • #4 21451822
    Tikon
    Poziom 3  
    Ostatecznie w nowej płycie, gdzie były dwa obrazy, zrobiłem adaptację krótkim programem. Zrobił się jeden obraz i gra aż miło. Dziękuję za pomoc.
REKLAMA