Cześć. Mam problem z internetem mobilnym. Posiadam internet mobilny w t-mobile z anteną zewnętrzną - zamontowana na dachu budynku. anetna odbiera sygnał 5G. Speedtest wskazuje dobre wyniki (załączam podgląd). Natomiast problem jest taki, że internet chodzi czasami wolno, a gdy rozmawiam przez kamerę to często się zacina transmisja. Do tego niektóre strony nie działają, pokazuje jakby nie było internetu, a jest! gdy łącze się z inną siecią, to wszystko jest ok. Czemu tak sie dzieje? jak to naprawić? Dodam, że jestem zupełnie zielony w tym temacie. Próbowałem zmieniać DNS ale to nic nie pomogło. Pracuje na systemie macOS - nie wiem czy to ma znaczenie.
Modem: t-mobile 5g box idu
AI: Czy możesz podać dokładne wyniki speedtestu, takie jak prędkość pobierania, wysyłania i ping?
PING: 34 ms / DOWNLOAD: 420 mb/s / UPLOAD 67 mb/s
AI: Czy zauważyłeś, że problem z internetem występuje o określonych porach dnia, na przykład w godzinach szczytu?
Nie, pora dnia nie ma znaczenia
Modem: t-mobile 5g box idu
AI: Czy możesz podać dokładne wyniki speedtestu, takie jak prędkość pobierania, wysyłania i ping?
PING: 34 ms / DOWNLOAD: 420 mb/s / UPLOAD 67 mb/s
AI: Czy zauważyłeś, że problem z internetem występuje o określonych porach dnia, na przykład w godzinach szczytu?
Nie, pora dnia nie ma znaczenia