W uzupełnieniu tematu Konwersja LSC 3203632 Smart LED Strip do OpenBeken: Wyzwania z BK7231N Flashing , oto moja próba z wersją 3203632.1, która wydaje się inna.
Na początek kilka zdjęć :
.
Istnieje 25 części takich jak ta, aby uzyskać pasek 5M:
2 CI na pasku są całkowicie czarne, bez napisów, bez refów.
I wreszcie sama płytka: 3 przyciski, odbiornik IR, zasilanie 24V
Jak widzimy, wszystko jest sterowane przez wyjście Do. Kanały zimny/ciepły nie są używane.
Kopia zapasowa z oryginalnego BK7231N fw jest w porządku, ale nie ma możliwości odzyskania conf : "Nie udało się wyodrębnić kluczy" za pomocą BK7231Flasher
po badaniach, oto moje wyniki :
PWM na P6 do sterowania oświetleniem
REL na P8 do włączania/wyłączania 24V na listwie
Przyciski na P9 / P24 / P28
i SM16703 na P16
W tej chwili mogę włączać / wyłączać pasek, jasność jest w porządku, odbiornik IR w porządku, kolory są w porządku (kolejność BRG).
Przyciski działają, ale każdy z nich działa jako przełącznik dla paska w bieżącej konfiguracji.
Nie znalazłem jeszcze, jak kontrolować RGB z WHITE cool / warm, ponieważ do paska jest podłączony tylko jeden kanał.
Pozdrawiam.
Na początek kilka zdjęć :
Istnieje 25 części takich jak ta, aby uzyskać pasek 5M:
2 CI na pasku są całkowicie czarne, bez napisów, bez refów.
I wreszcie sama płytka: 3 przyciski, odbiornik IR, zasilanie 24V
Jak widzimy, wszystko jest sterowane przez wyjście Do. Kanały zimny/ciepły nie są używane.
Kopia zapasowa z oryginalnego BK7231N fw jest w porządku, ale nie ma możliwości odzyskania conf : "Nie udało się wyodrębnić kluczy" za pomocą BK7231Flasher
po badaniach, oto moje wyniki :
PWM na P6 do sterowania oświetleniem
REL na P8 do włączania/wyłączania 24V na listwie
Przyciski na P9 / P24 / P28
i SM16703 na P16
W tej chwili mogę włączać / wyłączać pasek, jasność jest w porządku, odbiornik IR w porządku, kolory są w porządku (kolejność BRG).
Przyciski działają, ale każdy z nich działa jako przełącznik dla paska w bieżącej konfiguracji.
Nie znalazłem jeszcze, jak kontrolować RGB z WHITE cool / warm, ponieważ do paska jest podłączony tylko jeden kanał.
"pins": {
"6": "PWM;4",
"8": "Rel;20",
"9": "Btn;3",
"16": "SM16703P_DIN;0",
"24": "Btn;4",
"26": "IRRecv;0",
"28": "Btn;50"
},Pozdrawiam.