Witam, posiadam Audi A8 D2, które oryginalnie miało radio Audi Delta CC. Jest to 1995 rok z zmieniarką CD oryginalnie. Wszystko działało, dopóki radio nie klekło, tzn. już nie grało jak trzeba, bardzo słabo, i jeszcze potencjometr wysiadł, więc zdecydowałem się na zamontowanie radia RNSD wraz z całą konsolą, udało mi się dorwać. Radio jest z lifta, więc na CANie. Po podłączeniu wszystko gra jak należy, ale mam problem z radiem FM, słabo odbiera podczas jazdy, co chwilę się zacina itp. Antenę mam oryginalną, sprawdziłem również wzmacniacz antenowy, dostaje 12V i jak odpinam od niego wtyczkę zasilającą, to jest jeszcze gorzej, więc działa. Radio pokazuje mi w VCDSie jeden błąd: 00856 antena radiowa, przerwa w obwodzie. Do radia mam wpiętą antenę normalnie, więc kurcze nie wiem, o co chodzi. Czy RNSD ma jakoś inaczej sygnał radiowy? Ma wejście też na antenę od nawigacji, ale to raczej nie będzie miało nic wspólnego z falami radiowymi.
Schemat Delty CC
Schemat RNSD
Dodatkowo mam oryginalnie Bose i po przekodowaniu RNSD na Bose gra słabo i ciszej niż na normalnym kodowaniu bez Bose. Tutaj też nie wiem, o co chodzi.
Schemat Delty CC
Schemat RNSD
Dodatkowo mam oryginalnie Bose i po przekodowaniu RNSD na Bose gra słabo i ciszej niż na normalnym kodowaniu bez Bose. Tutaj też nie wiem, o co chodzi.