IC_Current napisał: brudny33 napisał: Stacjonarny u mnie w domu jest potrzebny.
Tyle kosztuje telefon stacjonarny, jeśli nie dajesz się wrabiać manipulantom (inaczej "konsultantom"):
https://www.halonet.pl/?gad_source=1&gcli...MIjvyVxrDKigMVMmSRBR18oh55EAAYASAAEgK3dPD_BwE
Łącze LTE/5G to koszt 40zł za 650GB. Więcej i tak na takim ADSL raczej w miesiącu nie pobierasz obecnie.
Ja mam, to wszytko razem, czyli stacjonarny, internet i podstawowy pakiet telewizji i 2 komórki. Nie wiem, czy by się opłacało osobno stacjonarnego brać. Płacę teraz 190zl a w zasadzie mama moja.
Dodano po 3 [minuty]:
Rognor napisał: brudny33 napisał: Nie wiem, czy się przełączyłem musiałbym zadzwonić do orange.
Nie musisz dzwonić. Podłączasz telefon i wiesz czy masz tylko VoIP czy tylko analog czy oba, to tylko 2 gniazda (do ściany przez filtr, do routera bez).
Sprawdź diody gdy przerywa, czy nie zrywa synchronizacji. Choć do mnie i bez tego w Netii ludzie nie mogli się dodzwonić miesiącami (a ja do nich tak).
No wypialem z zielonego gniazda i wypialem do splitera - Phone i nie działa - linia zajęta. Na diody nie patrzyłem.
Dodano po 12 [minuty]:
W listopadzie kończy się umowa i zrezygnuje, bo mam bardzo dobry nadajnik z pkay lte, już tu pisałem i dodawałem screeny z analiz. Tylko będę musiał kogoś złapać co się naprawdę na tym zna i dobierze mi swój router. Siostra ma ale dali jej taki sprzęt, że ma wifi słabsze niż jak się przełączy na dane mobilne,po prostu agreguje jej tylko dwa pasma i ma połowę prędkości a snartfiny dużo więcej a pewnie router odpowiedni i antena zewnętrza jeszcze więcej. Tylko, że jej ma tym nie zależy a ważne, że w tv na wifi i w laptopach i w całym domu.
Ja pewnie musiałbym mieć dobry router i antenę zewnętrzna.