logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Router TCL H512L - przerywane połączenie co 4 minuty, problem z IP i Wi-Fi

KamilzCaliforni 24 Gru 2024 11:35 1209 2
REKLAMA
  • #1 21360992
    KamilzCaliforni
    Poziom 1  
    Witam, mam router TCL H512L, problem polega na tym, że równo co 4 minuty wywala internet na dosłownie 2 sekundy, przez co mnie wyrzuca z gier i ponawia połączenie. Router był oddany do naprawy, ale nie stwierdzili nic dziwnego, więc z konsultantami Orange doszliśmy do wniosku, że to coś z ip tego routera. Jak jest włączone ipv4 i przekazywanie ip, to problem znika, tylko, że wtedy oczywiście nie ma Wi-Fi i stąd moje pytanie. Czy ma ktoś pomysł czego mógłbym spróbować? To nie problem karty sim oczywiście ani komputera, bo to samo jest na Wi-Fi i na kablu.
    AI: Czy możesz podać wersję firmware routera TCL H512L? To może pomóc w zidentyfikowaniu problemu.
    Najnowsza.
    AI: Ile urządzeń jest podłączonych do sieci i jak wygląda Twoja topologia sieciowa? To może pomóc w zrozumieniu, czy problem wynika z przeciążenia sieci.
    1, czasem 2, góra 3.
  • REKLAMA
  • #2 21361274
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15479
    KamilzCaliforni napisał:
    wtedy oczywiście nie ma wifi

Nikt Ci zagwarantuje stabilności WiFi.
    Ma działać - podłącz się przewodem.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 21361281
    IC_Current
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 2505
    Sprzęt (albo złom, bo tyle te TCL sa warte) od operatora, umowa od operatora, więc Ty nic nie dotykasz. Wykonaj tylko test na innym urządzeniu, żeby wykluczyć winę PC. Oczywiście wszystko inne wtedy odłączone.
    Jak problem się powtórzy, to składasz PISEMNĄ (przez e-mail, czat, list polecony) reklamację, gdzie żądasz doprowadzenia usługi do stanu prawidłowego. Nic nie wnikasz co jest zepsute, po prostu informujesz, że co cztery minuty połączenie jest zrywane i wpisujesz klauzulę "usługa i urządzenie nie nadają się do celu, do jakiego tego typu usługi są używane - w tym przypadku nie można prowadzić gry multiplayer". Potem żądasz:
    1. Doprowadzenia usługi do stanu, gdzie będzie możliwe jej użycie w grze multiplayer, a przerwy nie będą występowały.
    2. Bonifikaty w abonamencie za każdy dzień niedzialania usługi
    3. Zapłaty kary umownej za każdy dzień niedzialania usługi
    2 i 3 to różne pozycję, nie pomyl i nie daj się oszukać. Kara to kasa raz, bonifikata, to kasa drugi raz dla Ciebie.

Jak każą Ci coś oddawać do salonu, odsyłać itd, to oczywiście informujesz w reklamacji, że będziesz dochodził regresu dodatkowych kosztów na podstawie praw z rękojmi (nie daj nie też oszukać i reklamuj wszystko na podstawie rękojmi a nie gwarancji). Te koszty to zwrot za taksówkę do salonu, zwrot za Twoje roboczogodziny na dojazd itd.
    Oczywiście nic nie dyskutujesz z doradcami (czytaj kłamcami i manipulantami z infolinii, ewentualnie nieukami lub ignorantami). Wszystko na piśmie i w formie reklamacji z numerem sprawy. Wszelkie dyskusje widzisz ile są warte - zbyli Cię, nic nie działa, a kasę płacisz.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA