logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tani operator Dellmont Betamax z poprawną identyfikacją numeru na polskie GSM?

kaminba 07 Sty 2025 12:11 342 6
REKLAMA
  • #1 21381491
    kaminba
    Poziom 2  
    Dzień dobry, szanowni użytkownicy forum.

Piszę do Was w sprawie technologii VoIP.

Może ktoś z Was przerabiał operatora Dellmont / Betamax i mógłby mi pomóc?

Swego czasu (kiedy połączenia przez GSM były drogie) korzystałem z Betamaxów i można powiedzieć, że jakość połączeń oraz sama obsługa była zadowalająca, w tej chwili jest to nieakceptowalne.

Sprawa wygląda następująco: szukam Dellmont / Betamax, który ma tanie połączenia na polskie numery GSM. Wiem, że są porównywarki, ale one nijak się mają do cen, które są na poszczególnych stronach "operatorów" Dellmont / Betamax. Porównywarki mają inne strony, a operatorzy inne. Wiem, że można sprawdzić to na każdej poszczególnej stronie, ale jest ich ponad 30 i może ktoś z Was już zrobił taką pracę?

Od siebie dodam, że tanie połączenia na polskie GSM-y ma też VoIPBlazer.

A przy okazji, ktoś może zna operatora, który ma tanie połączenia VoIP na Ukrainę?

Kolejnym i chyba najważniejszym problemem jest to, że nie mogę wykonywać połączeń z mojego konta SipDiscount na polskie numery GSM, bo jest jakiś problem z identyfikacją numeru wychodzącego (na moim koncie SipDiscount ustawiłem identyfikację 4 numerów: 2 komórkowe i 2 numery stacjonarne, aby mieć pewność, że wszystko jest przetestowane. Dzwoniąc z SipDiscount, ustawiam identyfikację, a i tak połączenie wychodzi bez identyfikacji). W czym jest problem?

Przez chwilę nawet zastanawiałem się, aby doładować $ na swoim koncie VoIPBlazer, ale trochę szkoda mi tych 13 EUR.

Czy to tak wygląda, że jak jest jakiś tani operator Dellmont / Betamax (tanie połączenia na polskie komórki), to ta jakość i obsługa połączeń są specjalnie przez nich popsute?

Podsumowując mój post, proszę o pomoc w doradzeniu:

- Operatora Dellmont / Betamax, który ma tanie połączenia na polskie numery komórkowe z poprawną identyfikacją numeru.

- Czy jest jakiś operator VoIP, który ma w miarę tanie połączenia na Ukrainę?
    AI: Czy możesz podać więcej szczegółów na temat problemu z identyfikacją numeru w SipDiscount, np. czy pojawiają się jakieś komunikaty o błędach lub specyficzne zachowania?
    nie wyświetla się numer
    AI: Jaka jest Twoja lokalizacja i z jakiego operatora GSM korzystasz? To może pomóc w lepszym dopasowaniu operatora VoIP.
    Warszawa
  • REKLAMA
  • #2 21381621
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 21382082
    kaminba
    Poziom 2  
    Tak to wygląda u Betamaxa:

VoipBlazer € 0,018
    SIPDiscount € 0,014

Ceny brutto na polskie komórki.
  • #4 21382105
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 21382162
    kaminba
    Poziom 2  
    Erbit napisał:
    kaminba napisał:
    Tak to wygląda u betamaxa:

voipblazer € 0.018
    sipdiscount € 0.014

Ceny brutto na polskie komórki

Na polskie komórki płacę (prawie) o 100% drożej w złotówkach u polskiego operatora. Jego ceny są na niskim poziomie (podobnym do innych popularnych, polskich operatorów), więc nic nie doradzę. Oczywiście mam polski nr telefonu, a nie holenderski, jak w przypadku podanych serwisów.

Zdaję sobie sprawę, jakie są ceny u polskich operatorów VoIP.

Ze swojej strony polecam sprawdzić polskiego operatora https://freepbx.pl/.

Ten operator ma ciekawe ceny na swoje usługi.
  • REKLAMA
  • #6 21382231
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15544
    kaminba napisał:
    AI: Jaka jest Twoja lokalizacja i z jakiego operatora GSM korzystasz? To może pomóc w lepszym dopasowaniu operatora VoIP.Warszawa

No i z VoIP chcesz dzwonić tanio na polskie numery komórkowe?
    U większości operatorów za 25-35 masz pakiety wszystkich usług bez limitu.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #7 21382290
    kaminba
    Poziom 2  
    sosarek napisał:
    kaminba napisał:
    AI: Jaka jest Twoja lokalizacja i z jakiego operatora GSM korzystasz? To może pomóc w lepszym dopasowaniu operatora VoIP.Warszawa

No i z VoIP chcesz dzwonić tanio na polskie numery komórkowe?
    U większości operatorów za 25-35 zł masz pakiety wszystkich usług bez limitu.

Zdaję sobie sprawę, że u polskiego operatora GSM można mieć połączenia na GSM bez limitu za 10 zł miesięcznie, ale ja potrzebuję dzwonić z numeru stacjonarnego oraz telefonów biurkowych.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik forum poszukuje operatora VoIP Dellmont/Betamax oferującego tanie połączenia na polskie numery GSM. W przeszłości korzystał z usług Betamax, jednak obecnie jakość i ceny są niezadowalające. Inni uczestnicy dyskusji sugerują porównanie cen, podając konkretne stawki za połączenia na polskie komórki, takie jak €0.018 dla VoIPBlazer i €0.014 dla SipDiscount. Wskazują również na wyższe ceny u polskich operatorów oraz rekomendują polskiego operatora FreePBX.pl, który oferuje konkurencyjne stawki. Użytkownik podkreśla, że potrzebuje dzwonić z numerów stacjonarnych oraz biurkowych, a nie z telefonów komórkowych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA