Pioter.K napisał: A co Koledzy powiecie o pralko suszarce firmy LG? Żona chciałaby pralko suszarkę, tylko nie wiem czy to dobry pomysł.
Mam pralko-suszarkę LG od 4 lat i nie polecam. Nie używam w niej suszarki - strasznie niszczy, kurczy ubrania. Temperatura jest zdecydowanie za wysoka dla większości ubrań. Poza tym brak filtra kłaczków, powoduje że cały pył który się wytwarza w czasie suszenia zostaje na ubraniach, oknie drzwi i fartuchu. Irytująca dla mnie jest też specyfika pracy, załączanie się pompy odpływowej co 10 sekund na kilka sekund przez kilkadziesiąt minut......nie wiem kto to wymyślił, ale idiotyzm, bo ta pompa jest głośniejsza niż wentylator i napęd bębna. W czasie suszenia słychać też stukot pobieranej wody, bo schładza nią parę i działa to na zasadzie otwierania/zamykania elektrozaworu na 1 sekundę, w interwale co bodaj 7 sekund. I tak przez kilkadziesiąt minut... Drugi raz bym nie kupił już pralko-suszarki grzałkowej, ale chciałem mieć tanio pralkę i suszarkę, no to mam. Osobno wyszłoby 2X więcej, bo nie około 2tyś, ale grubo ponad 4 tyś. Poza tym brak miejsca na 2 sprzęty.