logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znaleźć ograniczniki pracy siłowników SOMFY SGS201?

wzorek4 04 Lut 2025 17:56 570 3
REKLAMA
  • #1 21424723
    wzorek4
    Poziom 2  
    Witam
    Po kilku latach użytkowania SOMFY SGS201 , niestety ale uległy zniszczeniu / pęknięcie / ograniczniki pracy siłowników . Na tą chwilę jakoś ogarnąłem temat dodatkowymi obejmami , ale fajnie byłoby wymienić na nowe lub chociażby inne nie pęknięte . Szukałem na necie oraz w sklepie SOMFY i uzyskałem odpowiedź że producent nie ma w ofercie takich części .... Czy ktoś jest w stanie pomóc ? Wrzucam fotkę ze strony jedynego sklepu w jakim była kiedyś dawno temu taka część , lecz już od dawna nie jest dostępna .
    AI: Czy jesteś zainteresowany alternatywnymi rozwiązaniami lub częściami zamiennymi, które mogą pasować do siłowników SOMFY SGS201?
    Tak
    AI: W jakim regionie lub kraju się znajdujesz? To może pomóc w znalezieniu lokalnych dostawców części.
    Małopolska
    Załączniki:
    • Gdzie znaleźć ograniczniki pracy siłowników SOMFY SGS201? Ogranicznik SOMFY.JPG (27.64 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 21425649
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3608
    Cóż, odbija się kupowanie w Leroyu...
    Przeciętny mechanik/śluszarz ci to dorobi - rurka 3/4 przecięta na pół, dospawać wąsy z płaskownika i dać dwie śrubki.
  • REKLAMA
  • #3 21426060
    wzorek4
    Poziom 2  
    >>21425649
    Zakup był w Leroy , ale to pierwszy defekt siłowników SOMFY po prawie 18-tu latach użytkowania (: To chyba jednak nie taka tragedia ? A mam ciężkie kute skrzydła po 2,5metra długości i mieszkam na Podhalu , gdzie mrozi na prawdę solidnie a siłowniki w zimie spokojnie dają radę (:
    Jeśli chodzi o dorabianie takich ograniczników , to oczywiście nie jest to problem ....po prostu myślałem że jest możliwość dokupienia takich elementów ?
  • #4 21427034
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3608
    No cóż, napisałeś że kilka lat... 18 lat to "dobre" kilka - raczej kilkanaście...
    Ale tyle dla SGS to b. dobry wynik, biorąc pod uwagę delikatność siłowników. Ograniczników szukałem długo - wszędzie "brak w ofercie". Do nowszych SGS Essential zygzaczki są do kupienia ale cóż.
REKLAMA