logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Polsat Box z modułem CI - brak obrazu na kanałach poza Polsat box, co zrobić?

CzarnyWwa 03 Mar 2025 12:34 924 6
REKLAMA
  • #1 21463974
    CzarnyWwa
    Poziom 9  
    Ocena: 18
    Witam,
    Tydzień temu kupiłem zestaw Polsat Box z modułem CI.
    Na początku miałem spore problemy z konfiguracją i satelitą, później z wyszukiwaniem kanałów z modułu.
    Ogólnie poradziłem sobie z tymi rzeczami, moduł CI zadziałał, podczas wyszukiwania kanałów z satelity Hot Bird 13E telewizor znajduje ponad 300 kanałów.
    Mam jednak problem z ich wyświetlaniem.
    Okazuje się, że na module dostępne są tylko kanały Polsat, pozostałe, nawet te z TV naziemnej, nie działają. W trakcie przełączania kanałów telewizor wyświetla nazwy kanałów i opisy aktualnego programu, jednak we wszystkich przypadkach obraz jest czarny.
    Dzwoniłem na infolinię i kobieta powiedziała mi, że mam jakiś problem z częstotliwościami i że powinienem zgłosić się do producenta telewizora.
    Nie bardzo wiem, o co dokładnie chodzi. W trakcie konfigurowania satelity jest coś takiego jak "pasma" i ich częstotliwość.
    Jest 8 różnych pasm, jednak na pierwszy rzut oka pasma są 4-cyfrowe, są na nich jakieś wartości, ale tylko 4-cyfrowe. Z tego, co się zorientowałem, to mogą być 5-cyfrowe.
    Nie wiem, czy dobrze szukam, ale czy problem nie leży właśnie w tych częstotliwościach?
    Ważna informacja to taka, że Polsat wyszukuje kanały tylko na 2. paśmie, na pozostałych nie znajduje żadnych kanałów.

Chodzi o telewizor Sony KD-55XF8505

Prośba o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 21464143
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15494
    Naziemna musi mieć podłączony sygnał z naziemnej i z modułem Polsatu nie ma to nic wspólnego.
    Pokaż menu wyszukiwania.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 21464175
    Daro1003
    Poziom 34  
    Ocena: 605
    Czy sygnał z anteny jest pewny ? Sprawdzony miernikiem lub na innym urządzeniu ?
  • #4 21464329
    CzarnyWwa
    Poziom 9  
    Sosanek, szukam satelity, a nie sygnału naziemnego. Polsat Box idzie tylko przez satelitę.
    Naziemną mam podłączoną.
    Załączniki:
    • Polsat Box z modułem CI - brak obrazu na kanałach poza Polsat box, co zrobić? 17410161604738522432406268471133.jpg (2.82 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Polsat Box z modułem CI - brak obrazu na kanałach poza Polsat box, co zrobić? 17410160929634410439049391966460.jpg (1.91 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 21464331
    CzarnyWwa
    Poziom 9  
    Daro sygnał jest pewny, przyjechała fachurka i nastawiła. Antenę.
    Mam 100%
  • REKLAMA
  • #6 21464675
    raftronik
    Poziom 18  
    Ocena: 59
    Jeśli to jest indywidualna antena satelitarna z konwerterem uniwersalnym to na pierwszym zdjęciu w pozycji "Konfiguracja anteny" należy ustawić "Fixed antena"
    i jeśli od anteny jest doprowadzony jeden przewód to należy go podłączyć do wejścia MAIN.
  • #7 21484752
    CzarnyWwa
    Poziom 9  
    Dzięki raftronik, usało się :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z brakiem obrazu na kanałach telewizyjnych po podłączeniu Polsat Box z modułem CI. Po pomyślnej konfiguracji satelity Hot Bird 13E, telewizor wykrywa ponad 300 kanałów, jednak wyświetla jedynie czarny obraz na wszystkich kanałach poza Polsat. Użytkownik skontaktował się z infolinią, gdzie zasugerowano problem z częstotliwościami, co skłoniło go do poszukiwania pomocy. Inni uczestnicy dyskusji zasugerowali sprawdzenie sygnału z anteny oraz poprawną konfigurację anteny satelitarnej, w tym ustawienie "Fixed antena" i podłączenie przewodu do wejścia MAIN.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA