Jestem pod sporym wrażeniem, jaki jest postęp w jakości obrazów generowanych przez narzędzia typu DALL-E. Nieco potestowałem to narzędzie zamieniające tekst na obraz i moim zdaniem wydawcy baśni/bajek mogą wykorzystać takie narzędzia zamiast artysty. Podobnie opowiadania i powieści na elektroda.pl https://www.elektroda.pl/rtvforum/forum506.html bez problemu można takim narzędziem ilustrować. Pamiętam początki takich generatorów gdzie obrazy były dość dziwne, obecnie są naprawdę dobre.
Swoją drogą osoby, które mają zdolności tworzenia grafiki dysponują dodatkowym środkiem wyrazu być może językiem innym niż mówiony i pisany?
Teraz każdy może spróbować zamienić swój pomysł na obraz. Poniżej kilka prób gdzie wpisując dość dokładny opis otrzymałem obraz bardzo zbliżony do założeń.
Mi się uzyskiwany efekt podoba, jednak jestem ciekawy Waszych opinii o tych narzędziach,
oraz czy udało się Wam coś ciekawego wygenerować?
Coś dla psiarzy:
Kociarzy:
Jest też pewna losowość w tworzeniu obrazów, identyczny lub lekko zmodyfikowany tekst generuje inny obraz:
Swoją drogą osoby, które mają zdolności tworzenia grafiki dysponują dodatkowym środkiem wyrazu być może językiem innym niż mówiony i pisany?
Teraz każdy może spróbować zamienić swój pomysł na obraz. Poniżej kilka prób gdzie wpisując dość dokładny opis otrzymałem obraz bardzo zbliżony do założeń.
Mi się uzyskiwany efekt podoba, jednak jestem ciekawy Waszych opinii o tych narzędziach,
oraz czy udało się Wam coś ciekawego wygenerować?
Coś dla psiarzy:
Kociarzy:
Jest też pewna losowość w tworzeniu obrazów, identyczny lub lekko zmodyfikowany tekst generuje inny obraz: