Witam Państwa. Zleciłem remont kuchni w starym bloku. Wymieniona została elektryka. Zostało zamontowane 5 obwodów (bezpieczniki 5×16 A) plus 1 obwód na światło (bezpiecznik 10 A) plus różnicówka na całą kuchnię. Pod jednym obwodem (dwa gniazdka) ma być piekarnik, płyta gazowa, okap oraz oświetlenie podszafkowe LED. I mam pytanie, bo jestem laikiem w elektryce. Czy taki obwód będzie w porządku? Czy nie będzie na tym za dużego obciążenia? Czy użytkowanie w dłuższym okresie czasu zniszczy przewód?
Według elektryka, co mi to montował, obwód nie przekroczy tych 3600 W. Piekarnik Electrolux 600 SurroundCook EOF3H40X ma moc przyłączeniową 2800 W. Okap Akpo WK-7 Micra LED. Płyta gazowa Amica PGD6110APR. A oświetlenie podszafkowe LED nie wiem, ile W. Przewód YDYp 3×2,5 mm² 750 V. Dzięki i pozdrawiam.
Według elektryka, co mi to montował, obwód nie przekroczy tych 3600 W. Piekarnik Electrolux 600 SurroundCook EOF3H40X ma moc przyłączeniową 2800 W. Okap Akpo WK-7 Micra LED. Płyta gazowa Amica PGD6110APR. A oświetlenie podszafkowe LED nie wiem, ile W. Przewód YDYp 3×2,5 mm² 750 V. Dzięki i pozdrawiam.