logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ChatGPT nawiguje po komputerze, klika "nie jestem robotem" i przechodzi CAPTCHA

p.kaczmarek2 30 Lip 2025 10:37 816 13

TL;DR

• OpenAI wprowadziło tryb agenta dla ChatGPT, który dostaje dostęp do wirtualnego komputera i działa w przeglądarce jak człowiek.
  • Agent korzysta z przeglądarki wizualnej i tekstowej, terminala, API oraz łączników do aplikacji, takich jak Gmail i GitHub, zachowując kontekst między operacjami.
  • Użytkownicy Reddita pokazują, że potrafi nawet przechodzić CAPTCHA, klikając „nie jestem robotem”.
  • Tryb nie zawsze działa, bo bywa blokowany przez serwisy i budzi obawy o prompt injection oraz dostęp do prywatnych kont.
  • Dostęp do trybu agenta jest obecnie tylko dla płatnych subskrypcji, zaczynając od planu Plus.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA
📢 Słuchaj (Głos AI):
📢 Słuchaj (Głos AI):

Podsumowanie tematu

✨ OpenAI wprowadziło tryb agenta dla ChatGPT, który umożliwia modelowi językowemu interakcję z wirtualnym komputerem oraz korzystanie z przeglądarki internetowej w sposób zbliżony do ludzkiego użytkownika. W tym trybie ChatGPT potrafi samodzielnie wykonywać zadania takie jak przeglądanie stron, pobieranie i modyfikowanie plików, korzystanie z terminala, interfejsów API oraz integracji z aplikacjami (np. Gmail, GitHub). Użytkownicy Reddita zgłaszają, że agent jest w stanie przechodzić testy CAPTCHA, w tym klikając przycisk „nie jestem robotem”, jednak skuteczność ta nie jest gwarantowana i często napotyka na blokady ze strony różnych serwisów. Agent automatycznie dobiera odpowiednie narzędzia do realizacji zadań, zachowując kontekst i spójność działania w ramach jednego środowiska. Funkcjonalność ta otwiera nowe możliwości automatyzacji i interakcji AI z internetem, choć nadal wymaga dalszych usprawnień w zakresie omijania zabezpieczeń CAPTCHA i ograniczeń serwisów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA