Dzień dobry, zmieniam lokalizację zamieszkania i jestem zmuszony zrezygnować z światłowodu na rzecz internetu mobilnego. Miejscowość Krąpiel, obok Stargardu, woj. Zachodniopomorskie. Najbliższa stacja ok. 3–4 km. Na telefonie w środku wyniki w okolicy 15/3 Mb/s, na zewnątrz to już 40/14 Mb/s.
Oglądałem kilka recenzji i rozważam: ZTE MC889A Pro 5G lub Zowee CPE 5 Max 5G.
Używał ktoś tych modeli? Lub może polecicie coś innego? Operator na teście: Orange, ale możliwość dobrania dowolnego. Wrzucam zdjęcia stacji — najwięcej posiada Orange/T-Mobile
AI: Czy testy prędkości, które podałeś, były wykonywane w sieci 4G czy 5G?
4G.
AI: Jakie są Twoje główne potrzeby – ile urządzeń będzie podłączonych, czy zależy Ci bardziej na stabilności czy maksymalnej prędkości, i czy planujesz korzystać z zewnętrznej anteny?
5 urządzeń; maksymalna prędkość i planuję korzystać z zewnętrznej anteny
Oglądałem kilka recenzji i rozważam: ZTE MC889A Pro 5G lub Zowee CPE 5 Max 5G.
Używał ktoś tych modeli? Lub może polecicie coś innego? Operator na teście: Orange, ale możliwość dobrania dowolnego. Wrzucam zdjęcia stacji — najwięcej posiada Orange/T-Mobile
AI: Czy testy prędkości, które podałeś, były wykonywane w sieci 4G czy 5G?
4G.
AI: Jakie są Twoje główne potrzeby – ile urządzeń będzie podłączonych, czy zależy Ci bardziej na stabilności czy maksymalnej prędkości, i czy planujesz korzystać z zewnętrznej anteny?
5 urządzeń; maksymalna prędkość i planuję korzystać z zewnętrznej anteny